Pepane krása ,
tak můžeš opravdu pomaloučku klapku spouštět . Já mam na klapce dírečku takže tam navleču režnou nitku a navíjení obstará hřídelka z lega doufám že mně kluci neodhalí . Dneska byla u nás zima a chladný vítr ani včelky se neukázali. Na víkend jedu pryč do teplých krajin aspoň nebudu nabručená že nemůžu dělat na zahrádce . Moc se těším na jaro jako asi všichni tady . Ten čmeláčí ostrůvek ti musím také Pepčo pochválit , ty čmelíny vypadají jako by tam byli odjakživa . Zdravím a krásné dny i když trochu ubulené sysa
Chov čmeláků v roce 2017
Pepane,pěkně rozmístěné čmelíny ,na kterou stranu máš umístěné vchody,na východ nebo sever?
Dívám se,že máš velkou zahradu,rostliny pro čmeláky si nepěstuješ,takové které by se hodily i na zahradu?Ty nádoby se dostanou někde koupit,takové jsem nikde neviděla,asi budou odolné na mráz?Chci letos pro čmeláky skalní vyzkoušet sedum acre-rozchodník ostrý,kamenná korýtka jsou drahá,to by snad mohlo být levnější nebo ne?
Dívám se,že máš velkou zahradu,rostliny pro čmeláky si nepěstuješ,takové které by se hodily i na zahradu?Ty nádoby se dostanou někde koupit,takové jsem nikde neviděla,asi budou odolné na mráz?Chci letos pro čmeláky skalní vyzkoušet sedum acre-rozchodník ostrý,kamenná korýtka jsou drahá,to by snad mohlo být levnější nebo ne?
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny ! Potěšily mne vaše pochvaly takže díky
Já zase děkuji Niki za ten návod jak sem vkládat fotky.Pět ůlku mám dokola toho ostrůvku ,takže česna jsou krom jižní na všechny světové strany.
Květiny a keře tam mám,ale teď to není ještě vidět .Určitě si ale zasadím ještě další , třeba divizny.Dnes jsem si koupil semena kosmatce , zítra ho vyseju do skleníku.Ten rozchodník vypadá dobře hodil by se do těch kamenů.Ty truhlíky jsou z betonu , vlastní výroba.Čtyři oprýskané chci právě použít na ty čmelíny do země.
Víka jsem dělal tento týden a v sobotu , pokud bude pěkně bych je chtěl už zakopat.
Takže se zatím mějte dobře! a ještě foto - ůlek pro včely samotářky , taky milá stvoření.
free image hosting
Já zase děkuji Niki za ten návod jak sem vkládat fotky.Pět ůlku mám dokola toho ostrůvku ,takže česna jsou krom jižní na všechny světové strany.
Květiny a keře tam mám,ale teď to není ještě vidět .Určitě si ale zasadím ještě další , třeba divizny.Dnes jsem si koupil semena kosmatce , zítra ho vyseju do skleníku.Ten rozchodník vypadá dobře hodil by se do těch kamenů.Ty truhlíky jsou z betonu , vlastní výroba.Čtyři oprýskané chci právě použít na ty čmelíny do země.
Víka jsem dělal tento týden a v sobotu , pokud bude pěkně bych je chtěl už zakopat.
Takže se zatím mějte dobře! a ještě foto - ůlek pro včely samotářky , taky milá stvoření.
free image hosting
Syso,ty se máš. Já jsem ani jeden rok co pamatuji neviděla čmeláka dřív než 19.března.Ty máš asi nějaké rychlené narcisky z obchodu?
Také si budu muset zkusit příští rok nějaké koupit a dát do truhlíku a na podzim i hlízky botanických dříve kvetoucích krokusů,jestli pak neuvidím čmeláky rychleji. .I když jsem mívala kvetoucí vřesovce a čmeláky jsem přesto viděla nejdřív toho devatenáctého.
Také si budu muset zkusit příští rok nějaké koupit a dát do truhlíku a na podzim i hlízky botanických dříve kvetoucích krokusů,jestli pak neuvidím čmeláky rychleji. .I když jsem mívala kvetoucí vřesovce a čmeláky jsem přesto viděla nejdřív toho devatenáctého.
Niky , ano mám v truhlíkách každý rok spoustu narychlených jarních cibulovin a potom je měním za muškáty a macešky takže je u nás fronta dokud nekvete v okolí cokoliv jiného . Ráda se dívám na ty drobečky jak mlsají - včelky, mušky i čmeldové . Jen je mi líto , že jediné co dokážu říci je, že byla velká s bílou prdelkou a žlutými pruhy , to určování mi opravdu nejde byla moc rychlá . Domek kde pracuji je v jižní stráni a bylo kolem 12,30 , doma jsem zatím viděla jen včelky. Ale je vidět že je slunko budí . Už se moc těším sysa
Rychlím si hyacinty a tete narcisky ,krokusky a ostatní přikupuji .Po odkvětu dávám cibulky na zahradu většinou v pohodě přežijí a kvetou další rok. Jednoletky kupuji, mám sice studený i teplý skleník tedy spíše zimní zahradu ale tam jsou orchideje moje druhá vášeň a tak už není místo ani čas
a hlavně jiní jsou na to šikovnější. Jarní květy jsou obletované hodně ,ráda na to koukám a to mně přivedlo k čmeláčkům .
a hlavně jiní jsou na to šikovnější. Jarní květy jsou obletované hodně ,ráda na to koukám a to mně přivedlo k čmeláčkům .