Jansi,tak to není na moje nervy.Já bych jim nejraději dělala "dveřníka".
Dnešním dnem už mají všechny tři luční rodinky nové matičky.
Chov čmeláků v roce 2017
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny ! Včera mi pořád lítala na jedno česno tato moucha, když jsem ji odehnal byla za chvíli zpět pak jsem ji chtěl chytit a už tam nebyla.
Tak nevím jestli se mi tam nedostala, vždy čekala na dělnici jak otvírá klapku. Brachycoma devia vypadá jinak. Mohla mít tak 7 mm , nevíte někdo co je zač ?
image ru
image hosting 10mb limit
upload image online
Uvidím dnes jestli se tam bude dobývat. Tak zatím.....
Tak nevím jestli se mi tam nedostala, vždy čekala na dělnici jak otvírá klapku. Brachycoma devia vypadá jinak. Mohla mít tak 7 mm , nevíte někdo co je zač ?
image ru
image hosting 10mb limit
upload image online
Uvidím dnes jestli se tam bude dobývat. Tak zatím.....
Moc děkuju všem za rady. Večer dám klapky dolů a děj se vůle. Budu uklízet. Včera mi lítalo něco velkého černého, silně bzučícího kolem baráku odchytla jsem to bylo to celé černé s modrými křídly. Letěla jsem na internet a je to dřevodělka fialová, dnes zdecimovala všechny máky na zahradě. Zase budu odkopávat angl.trávník mimochodem krásný, hustý, každý by mi ho mohl závidět, a budu sadit svazenku, už mám zasazený i kostivaly. Vše pro moje pecičky. Ta zahrada bude hrozná, ale to bude potravy.
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, neměl jsem potuchy ,že něco takového existuje. Zde obrázek i pro ostatní.Blanka píše: ↑čtv 01. čer 2017 18:59:56Moc děkuju všem za rady. Večer dám klapky dolů a děj se vůle. Budu uklízet. Včera mi lítalo něco velkého černého, silně bzučícího kolem baráku odchytla jsem to bylo to celé černé s modrými křídly. Letěla jsem na internet a je to dřevodělka fialová, dnes zdecimovala všechny máky na zahradě. Zase budu odkopávat angl.trávník mimochodem krásný, hustý, každý by mi ho mohl závidět, a budu sadit svazenku, už mám zasazený i kostivaly. Vše pro moje pecičky. Ta zahrada bude hrozná, ale to bude potravy.
host image
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Ta moucha tam byla i dnes tak jsem ji už chytil, pod křídly má celý žlutý zadeček ?
Co je horší, že jsem přišel o trojku ,podruhé, tak se snažila holka.Dva dni žádný pohyb, kamínek na svém místě a když jsem dnes našel asi 10 m od
úlku mrtvou královnu tak mi to bylo jasné. Podíval jsem se dovnitř a byli tam už čtyři zavíčkované plody, byla tak blízko....
No dal jsem je ještě do "inkubátoru" tam kde chovám kvasné mušky a uvidím? Třeba se ještě vylíhnou a pak bych je ubytoval k jiné královně, byla by to aspoň nějaká útěcha za to její snažení.
Tak uvidím co bude dál.
Co je horší, že jsem přišel o trojku ,podruhé, tak se snažila holka.Dva dni žádný pohyb, kamínek na svém místě a když jsem dnes našel asi 10 m od
úlku mrtvou královnu tak mi to bylo jasné. Podíval jsem se dovnitř a byli tam už čtyři zavíčkované plody, byla tak blízko....
No dal jsem je ještě do "inkubátoru" tam kde chovám kvasné mušky a uvidím? Třeba se ještě vylíhnou a pak bych je ubytoval k jiné královně, byla by to aspoň nějaká útěcha za to její snažení.
Tak uvidím co bude dál.