Chov čmeláků v roce 2017

Volná diskuse o chovu a životě čmeláků.
Odpovědět
HYNEKHYNEK

Ahoj Pepane,
dnes jsem se podíval dovnitř a zjistil jsem , že zde zůstala matka a dvě dělnice. Med , který jsem tam dal je již skoro vyčerpán. Matka se má k světu. Doufám, že zůstane, nebo odejde do země. Když zůstane, je to prima. To by pak z jara byla v první řadě chovu. Ostatní matky šly do světa.
Budu to vše sledovat, dám vědět.Vycházím z úsudku, že tak i v laboratoři taky matky schlazují v lednčce. Rád bych tak činil přírozeným postupem, jako v přírodě.Tím, že mám izolovaný úl, mohu také doufat, že se to podaří. Naví ho mám umístěný v boudě, kde také mám stálou teplotu odpovídající možnému chovu, kerá bude asi vyhovující.
Pepan
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Dobrý večer, přátelé. Hynku ,teď už jsem tě pochopil, ti čmeláci odnikud nepřiletěli, ale ty jsi je odchytil před čištěním toho ůlku a pak jsi je tam dal zpět.
Je to tak? Pak je to OK jinak bych si myslel , že u tebe evoluce čmeláků pokročila o milion let dopředu. :lol:
Tak zatím..... :)
Niky1
TOP člen
TOP člen

Hynku,to by myslím vůbec nebylo prima,kdyby zůstala.V laboratoři zajišťují stálou teplotu kolem 4°C a určitou vlhkost až do doby než ji dají do chovu.Ty bys matce tyto podmínky stěží mohl zajistit. ;) Tak doufej,že odletí a na jaře se vrátí . :)
Pepan
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Zdravím přátelé, myslím že Hynek to myslí dobře,chtěl by aby mu tam královna zůstala do jara a pak i zahnízdila , ale dal ji možnost volby odletět a schovat se jinde.Tak uvidíme jak to bude ? Chtělo by to i nějaké fotky těch úlků.
Zde je fotka té mojí Červené 1. a dvou dělnic. Nakonec zůstala "doma" až do smrti (Jaká to byla krasavice a teď.....) Až bude víc času tak si je dám do rámečku jak se dávají motýli.
Obrázek
Pepan
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Ještě dotaz, jaký je postup vložení fotek tady na foru přes to Img ? Kliknu na Img a jak dál....?
Tak se zatím mějte. :)
HYNEKHYNEK

Vážený Pepane,
právě dnes koem 9 hod jsem byl svědkem, když matka vyletěla z úlu a hledala si místo, kde přezimuje. Hold, příroda si nenechá nic namluvit.Pro příští rok si musím polapit novou generaci.
Pošlu fotky, jak si zhotovuji čmelíny a do skupiny včelek samotářek taky něco, trošku později.(pro příště musím dodržovat dané skupiny).
Niky1
TOP člen
TOP člen

Pepane,na vkládání fotek přes imb by ses měl zeptat přímo admina.Vložení formou přílohy ti nevyhovuje?

Hynku,tak to jsem ráda,že matička odletěla hledat přezimování.Možná se ti ona či některá z jejich sester příští rok vrátí jako se vrátily Honzovi. :)
Pepan
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Ahoj Niki, vyhovuje, ale kdyby to bylo jednoduší přímo tady tak proč ne? Myslím jsi tu psala ,že to už funguje tak jsem to chtěl zkusit.
Přeji hezký den... :)
Niky1
TOP člen
TOP člen

Pepane,já jsem to dělala přes přílohy,které jsou níže vlevo vedle možností,když píšeš příspěvek.Vlastně jen klikneš na ně,pak přidat soubory a vybereš obrázky,které chceš přidat.To je přeci hned. :?:
Pepan
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Jo' ,toho jsem si nevšiml ! Teď jsem to chtěl vyzkoušet a dát tady nějakou fotku, ale skoro u všech mi to dalo hlášku "příliš velký soubor", tak zůstanu u osvědčeného postimage.
Ale díky za odpověď. Ahoj... :)
Odpovědět