Ahoj Pepane,
dnes jsem se podíval dovnitř a zjistil jsem , že zde zůstala matka a dvě dělnice. Med , který jsem tam dal je již skoro vyčerpán. Matka se má k světu. Doufám, že zůstane, nebo odejde do země. Když zůstane, je to prima. To by pak z jara byla v první řadě chovu. Ostatní matky šly do světa.
Budu to vše sledovat, dám vědět.Vycházím z úsudku, že tak i v laboratoři taky matky schlazují v lednčce. Rád bych tak činil přírozeným postupem, jako v přírodě.Tím, že mám izolovaný úl, mohu také doufat, že se to podaří. Naví ho mám umístěný v boudě, kde také mám stálou teplotu odpovídající možnému chovu, kerá bude asi vyhovující.
Chov čmeláků v roce 2017
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý večer, přátelé. Hynku ,teď už jsem tě pochopil, ti čmeláci odnikud nepřiletěli, ale ty jsi je odchytil před čištěním toho ůlku a pak jsi je tam dal zpět.
Je to tak? Pak je to OK jinak bych si myslel , že u tebe evoluce čmeláků pokročila o milion let dopředu.
Tak zatím.....
Je to tak? Pak je to OK jinak bych si myslel , že u tebe evoluce čmeláků pokročila o milion let dopředu.
Tak zatím.....
Hynku,to by myslím vůbec nebylo prima,kdyby zůstala.V laboratoři zajišťují stálou teplotu kolem 4°C a určitou vlhkost až do doby než ji dají do chovu.Ty bys matce tyto podmínky stěží mohl zajistit. Tak doufej,že odletí a na jaře se vrátí .
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím přátelé, myslím že Hynek to myslí dobře,chtěl by aby mu tam královna zůstala do jara a pak i zahnízdila , ale dal ji možnost volby odletět a schovat se jinde.Tak uvidíme jak to bude ? Chtělo by to i nějaké fotky těch úlků.
Zde je fotka té mojí Červené 1. a dvou dělnic. Nakonec zůstala "doma" až do smrti (Jaká to byla krasavice a teď.....) Až bude víc času tak si je dám do rámečku jak se dávají motýli.
Zde je fotka té mojí Červené 1. a dvou dělnic. Nakonec zůstala "doma" až do smrti (Jaká to byla krasavice a teď.....) Až bude víc času tak si je dám do rámečku jak se dávají motýli.
-
Vážený Pepane,
právě dnes koem 9 hod jsem byl svědkem, když matka vyletěla z úlu a hledala si místo, kde přezimuje. Hold, příroda si nenechá nic namluvit.Pro příští rok si musím polapit novou generaci.
Pošlu fotky, jak si zhotovuji čmelíny a do skupiny včelek samotářek taky něco, trošku později.(pro příště musím dodržovat dané skupiny).
právě dnes koem 9 hod jsem byl svědkem, když matka vyletěla z úlu a hledala si místo, kde přezimuje. Hold, příroda si nenechá nic namluvit.Pro příští rok si musím polapit novou generaci.
Pošlu fotky, jak si zhotovuji čmelíny a do skupiny včelek samotářek taky něco, trošku později.(pro příště musím dodržovat dané skupiny).
Pepane,na vkládání fotek přes imb by ses měl zeptat přímo admina.Vložení formou přílohy ti nevyhovuje?
Hynku,tak to jsem ráda,že matička odletěla hledat přezimování.Možná se ti ona či některá z jejich sester příští rok vrátí jako se vrátily Honzovi.
Hynku,tak to jsem ráda,že matička odletěla hledat přezimování.Možná se ti ona či některá z jejich sester příští rok vrátí jako se vrátily Honzovi.
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Jo' ,toho jsem si nevšiml ! Teď jsem to chtěl vyzkoušet a dát tady nějakou fotku, ale skoro u všech mi to dalo hlášku "příliš velký soubor", tak zůstanu u osvědčeného postimage.
Ale díky za odpověď. Ahoj...
Ale díky za odpověď. Ahoj...