Pepane,bohužel vůbec nefotím a ani nemám čím.S rostlinami to pořád zkouším,protože některé nejsou u mých čmeláku populární,i když je jinde čmeláci navštěvují.Prozatím jsem nejvíc spokojená s těmito:
hluchavka-lamium album,kamčatské a kanadské borůvky,samozřejmě
ovocné stromy u sousedů

,
hadinec,cibule zimní-allium fistulosum,rododendrony-i když letos je navštěvovali málo
,štědřenec-laburnum,šanta-nepeta,netykavka-Impatiens glandulifera(je sice invazívní,ale budu se ji snažit udržet jen v zahradě),
maliny+ostružiny,svazenka,kostival,
bukvice lékařská,náprstník,vlčí bob,ožanka kalamandra hortensis a plicník.
Kostival jsem zvýšila na 20ks a přesadila na plné slunko a objednala jsem si na vyzkoušení 4 kořeny ruského.Ten zřejmě pokvete až v 2019

tak si budu muset počkat na výsledky.Navíc jsem koncem léta vysadila několik
levandulí- Lavandula x intermedia Phenomenal,která by měla lépe snášet přezimování a choroby,hlavně by ji měli čmeláci navštěvovat mnohem víc než tu klasickou,na kterou mi moc nechodí.
Jinak žádná vylepšení nechystám,jen chci dát více mechu po vnitřním obvodu úlku a bavlnu,cupaninu z ZD nebo kapok do středu.Jestli je to bude víc přitahovat při ubytování.

Letos jsem zkoušela do polystyrenových termoboxů dřevěnou vložku jestli se i tak vytvoří plíseň.Bohužel u dvou hnízd lučních se stejně trochu v rohu vytvořila.Větrání u nich bylo jen dvěma předními otvory a to u nich nestačilo,proto jsem také později vytvořila větrání střechou.Můžu si to dovolit jelikož mám úlky v krytém regálu,takže na ně neprší.Tak snad se u nich v příštím roce plíseň neobjeví vůbec.