Tohle "zkouseni" znam dobre - prvadely mi ho zemni navratilky a rusily usazovani jinych druhu - a nakonec se ani jedna nausadila stejne.Niky1 píše: ↑čtv 30. dub 2020 7:40:57Strach mám,už letos mi jedna vlezla k zemnímu,našla jsem ji zesláblou na výstelce a pod úlkem hodně zesláblého zemního s pochroumanou horní nohou,který tam patřil.Ale nevím jestli je to důsledek jejich utkání či někde narazil pro silný nárazový vítr či to byla jiná příčina. Vždycky mi je těch polních líto jak usilovně hledají a úlky zůstaly volné,jelikož se mi je nepodařilo obsadit jinými druhy.Třeba dalším zahraním,rokytovým a skalní by mi ještě jedna také přišla vhod.Lesního jsem sice po dlouhých rocích chytila,jenže z toho nic není.Vrátil se po delší době,nejdřív létal co 3 hodiny(3 venku,8 minut uvnitř),pak se rozhodl pro jiný úlek a během několika dnů jich vyzkoušel několik,vlezl dokonce i ke dvěma polním,pak zmizel.
Chov čmeláků v roce 2020
Zdravím vás,
rád bych vás touto cestou požádal, pokud budete mít podezření na otravu čmeláků z pesticidů, které souvisejí s postřikem řepky, prosím informujte nás zde. Ideálně pošlete fotografie matky, která je tímto zasažena, abychom měli podklady pro patřičné úřady v souvislosti s bojem proti postřikům řepky.
Díky za spolupráci, ať se vám všem daří.
Admin
rád bych vás touto cestou požádal, pokud budete mít podezření na otravu čmeláků z pesticidů, které souvisejí s postřikem řepky, prosím informujte nás zde. Ideálně pošlete fotografie matky, která je tímto zasažena, abychom měli podklady pro patřičné úřady v souvislosti s bojem proti postřikům řepky.
Díky za spolupráci, ať se vám všem daří.
Admin
Zdravím všetkých. Tak od dnes mám robotnice u ,,humennej ".Pekna rychlovka(11.4.-30.4.).
Ps.Pepan Žltochvostka(konečne) a sykorka už sedí na vajciach.
Ps.Pepan Žltochvostka(konečne) a sykorka už sedí na vajciach.
Naposledy upravil(a) Rapo dne čtv 30. dub 2020 19:57:11, celkem upraveno 1 x.
Je to riadna bieda.Evidentne aj u nás po mrazoch je riadny úbytok cmeliakov.Hladajucich je málo oproti minulému roku v tomto čase.
Tak to u mě si na hledající matky stěžovat nemohu. Dnes jsem obsadil volný úl rolním. Dnes hledali 3 rolní, 1 skalní, 1 zemní a 1 hájová.
Výborná zpráva je že lesní usazovaný předevčírem létá. Jakýsi provoz je i u obou skalních, kteří nahradili otrávené matky. Neviděl jsem dnes prvního usazovaného rolního. Navíc jsem dostal 1 úhorového z vyhrabaného hnízda, měl zničenou dutinu a soudek na med, ale larvy jsou snad v pořádku a nejspíš už zakuklené, tak to snad dá.
Současný stav je tedy nejspíše:
4x luční
2x rolní
2x skalní
2x lesní
1x hájová
1x úhorový
Výborná zpráva je že lesní usazovaný předevčírem létá. Jakýsi provoz je i u obou skalních, kteří nahradili otrávené matky. Neviděl jsem dnes prvního usazovaného rolního. Navíc jsem dostal 1 úhorového z vyhrabaného hnízda, měl zničenou dutinu a soudek na med, ale larvy jsou snad v pořádku a nejspíš už zakuklené, tak to snad dá.
4x luční
2x rolní
2x skalní
2x lesní
1x hájová
1x úhorový
Jakub - Mukařov (Praha Východ)
Paráda Jakub pekne.Tiez čakám na lesné.kaos píše: ↑čtv 30. dub 2020 20:50:28Tak to u mě si na hledající matky stěžovat nemohu. Dnes jsem obsadil volný úl rolním. Dnes hledali 3 rolní, 1 skalní, 1 zemní a 1 hájová.
4x luční
2x rolní
2x skalní
2x lesní
1x hájová
1x úhorový
Zdravim vás.No začína sa mi to akosi kaziť.Skalna po 2 týždňoch fungovania vyšla akási zoslabnuta a odletela prec od vybudovaného kaliska a vajec.Vratila sa po 5 dňoch a chodí na pár sekúnd do vnútra a zase preč.Spravi to 2-3x denne.Bludicka.2 dní do zadu prestala fungovať rolna/premenlivá tak to dnes skontrolujem.Takze 4 čmeliny voľné.