Včera u nás posněhávalo, ale i vylezlo sluníčko, ale neviděla jsem jedinýho čmeldu se někde krmit.Ani ta naše nájemnice asi nevylezla.Když to tady čtu, bojim se, aby ta moje radost netrvala jen 2 dny

Ale u nás je každý rok takovéhle ochlazení, letos je chladno dost dlouho, ale téměř každý rok koncem dubna začátkem května nasněží a vydatně.Na 3 -4 dny je vše bílé, na olistěných a rozkvetlých stromech bývá spousta těžkýho sněhu..To letos je to zatim dobré.. Říkám si, že přeci to musejí čmeláci nějak zvládat.A že třeba ty neúspěchy jsou přirozené a neovlivnitelné přírodní záležitosti.Protože mám pocit, že alespoň u nás se nic neobvyklého /co se týká počasí/ neděje.A jestli jim letos někomu z nich poskytnu relativně bezpečnej domeček , udělám víc než před rokem.
A jestli se mi nepodaří nikoho ubytovat a odchovat /bude mi to sice líto/, alespoň budu víc myslet na to, co a jak mi roste na zahradě, čím a jak často budu sekat louku a pokusím se z tý mrtvý louky zničený jezeďákama udělat kvetoucí krasavici.
Nebuďte smutní..ještě před měsícem, jsem věděla jen , že čmeláci existují.Už to, že na ně myslíte, a snažíte se jim ulehčit, je víc , než je v dnešní době u většiny běžné.A navíc, vedete k tomu i děti. ..a další "blázny".
Držím palce..nám všem a hlavně čmeldům.