Jak tu psala Niky,po zavedení královny si musíš být jistý, jestli vylétla nebo tam zůstala.Je jedno jestli jí dáš to vchodu kamínek nebo trochu mechu či výstelky.Pokud ti do hodiny nevyleze, je pravděpodobnost uhnízdění minimální.Spíš je to tak, že tam fakt zatuhla.Loni /moje první sezona/,jsem z toho byla dost zoufalá.Vypadají pak jak skoro mrtvé.Jsou většinou navrchu výstelky a někdy neschopné letu.Ale fakt jim stačí dát je do tepla/pokud je venku chladno , dala jsem jí doma do krabičky s nějakým utrženým květem, nejlepší je pampeliška tu si rády daly/a ony se rychle zotaví a pak jí můžeš pustit.Ale protože mám tuhle situaci hodně nerada, snažím se tomu předcházet právě tím, že po hodině je prostě pustím horem.A ani je tam nezavírám po vpuštění.Když nechce tak nechce..Možná, že mi nějaká frnkne předčasně,ale co...vždyť to odchytávání je taky skvělá zábava!

Ty co jsem usadila, tak jenom ta hájová zaměřila po hodině prohlídky.Ostaní- 20-45min a ta poslední dokonce za 10min.Takže držet je tam den nebo dokonce dýl, podle mě nemá smysl.Akorát člověk riskuje, že jim ublíží.Bez nektaru dlouho nevydrží.Tak hodně štěstí a trpělivosti,tu mě trénujou čmelandy asi nejvíc