Vašku,podle dnešní zkušenosti si opět musím potvrdit,že nezáleží možná tak ani na hodině vyhledávání,ale člověk musí být opravdu
"v ten správný čas na správném místě"
Navnadil jsi mě tím,že jsi ještě viděl hledající a vydala jsem se nejdřív kolem desáté na hledání a našla zemní,ta mi však mou nešikovnosti vyklouzla ze síťky.Šla jsem dál a chytla dalšího,teprve v inj.stříkačce jsem zjistila,že je to tmavá forma zahradního,kterou jsem poprvé viděla vyhledávat.Celá natěšena jsem pádila domů,ale zahradnímu se ve čmelínu nelíbilo.

Možná jsem udělala chybu,že jsem ho dala do čmelínu bez husího krku,ale možná by se neubytoval ani tak.
No ale nedalo mi to a ve 12,30 jsem šla znovu.Našla jsem zemního,když jsem se už vracela domů.
A je vidět,když se chce čmelák ubytovat tak ani moc nehledí na různé nedostatky.Vůbec mu nevadilo,že je to polystyrenový čmelín a ani to,že je umístěn vysoko asi 160cm nad zemí.Vylezl asi po čtvrthodině.Krásně provedl orientační let,vrátil se za 3 minuty,pak vyletěl a znovu se vrátil dovnitř,jakoby si pořádně chtěl to místo zapamatovat,aby o něho nepřišel.
Trochu mi dělá starosti jestli to není moc 6 zemních čmeláků na jednom stanovišti,jestli se stačí uživit.Přeci jenom když je osazenstvo různorodé preferuje různé rostliny a tím není tlak jen na oblíbené rostliny určitého druhu čmeláka.