Taaaaak z dneška mám super zážitok

mal som asi 15 minut čas, tak som si sadol na balkón a pozeral som na dělničky ako nosia pyl. V jednom momente sa vrátila do úlu dělnička a hneď za ňou priletela na balkón obrovská, krásna, nádherná, užasná

královna čm. rokytového. Za 6 rokov som ju ešte nikdy v prírode nenašiel, teraz si priletela keď som to vôbec nečakal. Letela veľmi kľudne a pomaly, poobzerala si vletové otvory 2 obsadených úlov čm. zemních a jeden prázdny úl.
Ani som nedýchal len som si strašne moc prial, aby vletela do toho prázdneho úlu. Pak ale odletela ale spravila 2-3 kolečka okolo balkónu. Čakal som tam hodinu, potom kamera na ďalšiu hodinu ale nič
Zo skúseností viem, že je slušná šanca že sa tu ukáže aj zajtra, myslíte si že královny vysledujú dělničky kam lietajú ? na druhej strane, prišlo mi to ako keby už na tom balkóne bola...má tam nachystané 2 prázdne mini úly a 2 velké silnostenné

MUSÍ SA ZAJTRA vrátiť ..proste musí.
Keď lietala okolo vletového otvoru, videl som na nej ten moment kedy zacítila feromóny čm. zemních, takisto sa mi toto stalo asi 2 roky dozadu keď sa mi čmelák skalný doslova snažil prekúsať do úlu čm. lesnému. Ten bol v prepravke so zúženým vletovým otvorom
http://janek92.rajce.idnes.cz/Cm._skalni/