Tak to jsme téměř sousedé, jsem z Mukařova. Je to jak jsem psal výše, čmeláci v našem kraji moc nepřežili zimu, takže za den na zahradě lapím se štěstím jednu hledačku a je pak hodně o štěstí jestli zůstane nebo ne. Ale myslím, že u nás ještě 1-2 týdny nějaká šance je.
Chov čmeláků v roce 2019
Jakub - Mukařov (Praha Východ)
Rapo já jsem ženská, vykrůžit neumím, tak si musím poradit jak umím, jinak super nápad. Stejně to asi nebylo k ničemu. Malá neuměla vylézt, odpoledne jsem ji vytáhla pokusila se ji dát k otvoru neprolezla, tak jsem ji dala na hluchavku a uvidím, jestli se bude snažit sama dostat přes redukci. Zvětšila jsem to na 6,7mm.
Zdravím Vás. Takže dalsia navratilkyna zemna č.11.Dal som redukciu s 8mm dierou a nepresla .Následne odchytena a zajtra rano bude exportovana 10km na juh.Nechal by som ju doma ale hneď ako sa jej nepodarilo dostať sa cez redukciu tak už sa tlacila vedľa lučnej.Este ze ma full zatvorenu klapku.Tak som ju polapil.
Ps:Do č.10 zemna sa tlačí dalsia navratilkyna zemna.Hrúza hrúz.
Ps:Do č.10 zemna sa tlačí dalsia navratilkyna zemna.Hrúza hrúz.
Moc děkujeme za odpověď a morální podporu. Snad se nám ještě zadaří. Třeba některá zaletí až k nám do sousedství.kaos píše: ↑stř 24. dub 2019 13:11:24Tak to jsme téměř sousedé, jsem z Mukařova. Je to jak jsem psal výše, čmeláci v našem kraji moc nepřežili zimu, takže za den na zahradě lapím se štěstím jednu hledačku a je pak hodně o štěstí jestli zůstane nebo ne. Ale myslím, že u nás ještě 1-2 týdny nějaká šance je.
- Zdenda
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Blanko,vloni jsem na zmenšení použil bez vecajku kousek loňské větvičky černého bezu.Má duši a ta se dá lehce čímkoliv vystrouhatBlanka píše: ↑stř 24. dub 2019 19:55:07Rapo já jsem ženská, vykrůžit neumím, tak si musím poradit jak umím, jinak super nápad. Stejně to asi nebylo k ničemu. Malá neuměla vylézt, odpoledne jsem ji vytáhla pokusila se ji dát k otvoru neprolezla, tak jsem ji dala na hluchavku a uvidím, jestli se bude snažit sama dostat přes redukci. Zvětšila jsem to na 6,7mm.
na požadovaný průměr...
Já použila lísku, také bez problémů, horší bude vytahování a udělala jsem další chybu nechala jsem to dlouhé 1,5cm, což je moc. Dnes večer oddělám klapku a opravím to asi t udělám tou tavnou. V každém případě moc děkuji všem za rady. Mějte se.Zdenda píše: ↑čtv 25. dub 2019 1:00:16Blanko,vloni jsem na zmenšení použil bez vecajku kousek loňské větvičky černého bezu.Má duši a ta se dá lehce čímkoliv vystrouhatBlanka píše: ↑stř 24. dub 2019 19:55:07Rapo já jsem ženská, vykrůžit neumím, tak si musím poradit jak umím, jinak super nápad. Stejně to asi nebylo k ničemu. Malá neuměla vylézt, odpoledne jsem ji vytáhla pokusila se ji dát k otvoru neprolezla, tak jsem ji dala na hluchavku a uvidím, jestli se bude snažit sama dostat přes redukci. Zvětšila jsem to na 6,7mm.
na požadovaný průměr...
- Karel
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Zmenšování otvoru je metoda opravdu jen pro ty, co bojují s navrátilkami, - tedy už mají nějaký ten odchov za sebou a dokážou zasáhnout v případě problému. Ono opravdu najít správný průměr není snadné a pohybujume se zase v mm řádech - i matky od jednoho druhu mají úplně jiné proporce... Chce to čas , sledovat chování matky a pohrát si s tím. I když to bude sedět nyní dobře a matka projde, určitě odstranit zmenšení po skončení hledacího období.
Blance držím pěsti, ať tu rolní uchrání ... Honza psal, že si v obsazování prostoru skalní nijak nezadají s pačmelákem - no má pravdu.
Blance držím pěsti, ať tu rolní uchrání ... Honza psal, že si v obsazování prostoru skalní nijak nezadají s pačmelákem - no má pravdu.
Dnešním dnem už u nás usazovací období skončilo,ani jedna hledačka .Pouze nakažená zemní hlísticemi se cpala do země.
Nakonec se nepodařila žádná skalní,zato mi už radost dělají dělničky.K dnešnímu dni u dvou zemních,u dvou lučních a samo usazené rokytové .
Nakonec se nepodařila žádná skalní,zato mi už radost dělají dělničky.K dnešnímu dni u dvou zemních,u dvou lučních a samo usazené rokytové .