Ahojda lidi.
Vůbec nestíhám.Ale pravidelně Vás čtu.

U nás se totiž naštěstí nic moc neděje.Pačmeláci už nedělají takové nájezdy, mouchy kolem otravují, ale dovnitř se nedostanou.Pravidelně čistím klapku.Hlavně u lučních a první zemní.Ty to teda omatlávají celkem usilovně.Lučnice vylézají třeba 4 najednou.Klapku jsem nechala originál ZD, ale příští rok potřebují určitě lehčí.Ztrácejí spoustu rousků a opravdu zasluhují obdiv, že se hnízdo slušně rozvinulo i přes ty těžký dveře.
Druhé zemní mají klapku od manžela a tam nejsou žádné ztracené rousky ,ani omatlanmá dírka.Skalní taky létají a celkem slušně se rozrůstají.Nejvíc živo je u první zemní, když si dám ucho k větracímu otvoru je to teda hukot!
Na svazenku se chodí krmit jen luční nikdo jiný.Vůbec netuším kam létají, ale někam mimo zahradu.Jen rozkvetlá vajgélie je trochu zaujala.Tam jsem viděla i zahradní.Rolní chodí na náprstník.
Zajímavost byla v noci.Po 2denním návratu v noci jsem šla první očistit klapky a ty silné zemní měly ve vchodu vrátnou! Když jsem posvítila baterkou na dírku začala na mě naštvaně bzučet

.Takže zdravé a silné hnízdo má asi u vchodu i strážnýho..
Tak ať se všem hezky daří a užívejte si léta na zahrádkách a balkónech.