Ahoj Niki, dal jsem jí líznout a o ubytování mi nešlo spíš jen aby nezůstala vytuhnutá, nechráněná v trávníku.Tak měla aspoň nějakou ochranu přes noc.
Za chvíli se tam půjdu mrknout.
A jaký myslíš ,že je to druh? Já bych si tipnul na zemní,ale po zimě je ještě malá a nedobarvená viz.ten světle žlutý pruh.Měl by být do oranžova?
Chov čmeláků v roce 2018
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím vás všechny! Dnes jsem našel tu královnu na střeše od ůlku.Tak jsem jí dal zase sirup a rozhodl jsem se ,že jí pomůžu od těch roztočů!
Tak jsem narychlo zbastlil "odvšivovací komoru" .Postup je jasný z fotek.Musel jsem jí zadýmit třikrát,jelikož všichni roztoči nepropadli na
prvý pokus.Chtělo by to ještě řidší sítko aby se zachytávali co nejmíň.
Pak jsem ji za se dal do vletového otvoru na noc.Teď se jí bude líp spát.....
Tak jsem narychlo zbastlil "odvšivovací komoru" .Postup je jasný z fotek.Musel jsem jí zadýmit třikrát,jelikož všichni roztoči nepropadli na
prvý pokus.Chtělo by to ještě řidší sítko aby se zachytávali co nejmíň.
Pak jsem ji za se dal do vletového otvoru na noc.Teď se jí bude líp spát.....
Loni jsem to dělal taky a královna byla v pohodě. Ta odvšivovačka je super. Včera jsem dokončila a usadila 6 čmelínů. Byl to finiš, protože cestou z práce mě přeletěla cestu královna zemní. To mě nabudilo. Myslím, že po Velikonocích nám to začne. Držím palce všem. Hezké svátky. Hodně sluníčka.
Pepane jsi světec.Na tuhle blešárnu bych asi neměla.Navíc bych se taky bála, že neodhadnu, kolik toho vydrží královna.
U nás zatím ani křídlo..Jívy ještě nejsou žluté...snad o Velikonocích, pak tak týden než se vykrmí a pak by to mohlo začít i u nás...Je to letos děsně dlouhý...
U nás zatím ani křídlo..Jívy ještě nejsou žluté...snad o Velikonocích, pak tak týden než se vykrmí a pak by to mohlo začít i u nás...Je to letos děsně dlouhý...
Pri čakaní na sezónu som sa trošku hrabala v archíve a našla som "moje prvé čmelie osídlenie" - prírodné. Video bolo natočené 27.7.2016, mali blízko seba 4 vchody zaujímalo by ma, či tie dva uhynuté čmeliaky pri vchodoch je prirodzený jav https://youtu.be/3nhtTseTV_M
Záleží jestli to byly dělnice nebo matky a jedno nebo víc hnízd.Pokud by to bylo více hnízd a dělnice,pak by si mohly splést vchod a domácí je zabily.
Pokud by to bylo víc hnízd a matky,pak by to mohly být zakladatelky hnízd(i když na staré matky je už asi koncem července pozdě).
Důvodů samozřejmě může být víc.
Pokud by to bylo víc hnízd a matky,pak by to mohly být zakladatelky hnízd(i když na staré matky je už asi koncem července pozdě).
Důvodů samozřejmě může být víc.