Dělnici zemního jsem viděla s pylovými košíčky,takže v okolí ještě bude nějaké aktivní hnízdo.

Tak Niky mela pravdu - po pravidelnem sledovani cmelinu v minulem tydnu muzu jen potvrdil ze krlovny jsou pryc. Cmelin vycicsten a sezona je ukoncenaNiky1 píše:Nevím,ale ještě bych bych počkala s umístěním,aby matičky měly možnost odletět a najít si zimoviště,pokud by chtěly.![]()
Na zahradě pořád létá solidní množství polních,nějací zemní včetně nějaké matky a dokonce jsem ještě zahlédla i dělnici skalní.
Tak to dopadlo asi nejlépe jak mohlo.marek972 píše:Tak Niky mela pravdu - po pravidelnem sledovani cmelinu v minulem tydnu muzu jen potvrdil ze krlovny jsou pryc. Cmelin vycicsten a sezona je ukoncena
Zdravím přátelé, tak u mě čmelín od ZD naprosto bez problémů, jen občas drobné vnější pokroucení vlivem práce dřeva. Vnitřek ok, ale hnízdo lučních není to pravé na pořádnou zatěžkávací zkoušku...Niky1 píše:Chtěla jsem se zeptat jak dopadly vaše dřevěné čmelíny po sezóně?Já jsem docela spokojená,ty noviny které jsem tam dala dřevo a hlavně dno dobře ochránily před nepřiměřeným znečistěním a vlhkostí.Dokonce i to zkroucení bočnic nahoře u čmelínu ze ZD se samovolně vrátilo do původního stavu,z čehož mám velkou radost,protože jsem se obávala jestli bude vůbec ještě k použití.
No a jsem tak netrpělivá až začne nová sezóna,tak jsem se dala do přípravy čmelínů na rok 2017.