Právě jsem začal s výrobou dalších čmelínu z polystyrénu o síle 50 mm.Tak to tady trochu popíšu jako návod nebo inspiraci pro ostatní.
Zde jsou první fotky:
Kdo nemá řezačku na polystyrén,klidně může řezat pilkou ocaskou,nebo jen pilovým listem z pilky na železo.Nepřesnosti stejně schová perlinka plus fasádní stěrka.
Tak to je zatím vše,pokračování příště....
Výroba čmelínu z polystyrénu.
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím přátelé!Jelikož výrobu čmelínu nepovažuji za práci ale za zábavu a měl jsem dneska čas tak jsem trochu pokročil ve výrobě.Zde jsou další fotky a postup práce:
Tak jdeme na to.
Co budeme potřebovat.
Lepicí tmel.(Není přímo na polystyrén,ale je flexibilní a drží.Zbyl mi doma a tak ho využiju.)Jinak Ceresit CT80 , 25kg cca 109 KČ.
Ochranné rohy nejsou potřeba,ale taky mi zbyli doma, tak je použiji. Úlek se zpevní.
Správná hustota lepidla.
Hotové stěny z venku."Smrkle" se obrousí po zaschnutí,nebo se můžou zvýraznit,každý podle svojí fantazie.To je ta nevýhoda oproti dřevu,že se musí čekat
den na zaschnutí lepidla.
A teď vnitřek,už bez perlinky.
Otočit a udělat spodek úlku.
Hotovo,horní hrany , vletový otvor a česno v další fázi výroby.
Ještě horní díl střechy ,okapy po zaschnutí vrchu a to je pro dnešek vše.
Tak jdeme na to.
Co budeme potřebovat.
Lepicí tmel.(Není přímo na polystyrén,ale je flexibilní a drží.Zbyl mi doma a tak ho využiju.)Jinak Ceresit CT80 , 25kg cca 109 KČ.
Ochranné rohy nejsou potřeba,ale taky mi zbyli doma, tak je použiji. Úlek se zpevní.
Správná hustota lepidla.
Hotové stěny z venku."Smrkle" se obrousí po zaschnutí,nebo se můžou zvýraznit,každý podle svojí fantazie.To je ta nevýhoda oproti dřevu,že se musí čekat
den na zaschnutí lepidla.
A teď vnitřek,už bez perlinky.
Otočit a udělat spodek úlku.
Hotovo,horní hrany , vletový otvor a česno v další fázi výroby.
Ještě horní díl střechy ,okapy po zaschnutí vrchu a to je pro dnešek vše.
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím a jsem tu z dalším dílem výroby čmelínu z polystyrénu.
Včera už bylo lepidlo na vnějšku suché,proto jsem začal brousit.Vnitřek byl ještě trochu mokrý,ale ten já nebrousím.Po obroušení jsem dolepil horní hrany korpusu a okapy u střechy.U střechy budu ještě lepit její vnitřek,ale už bez perlinky.Tady jsou fotky:
Budeme brousit...
Obroušený korpus.
Obroušený korpus a vrch střechy.
Nastříhaná perlinka.
Lepení perlinky na horní hrany.
Dodělány horní hrany a okapy u střechy.
Dnes by to mělo být suché,tak že to obrousím a dodělám vnitřek střechy.Pak natáhnu na celý úlek ještě jednu vrstvu stěrky a znovu obrousím.
Pal přijde na řadu otvor ,česno a uchycení střechy.
Tak to je pro dnešek vše...
Včera už bylo lepidlo na vnějšku suché,proto jsem začal brousit.Vnitřek byl ještě trochu mokrý,ale ten já nebrousím.Po obroušení jsem dolepil horní hrany korpusu a okapy u střechy.U střechy budu ještě lepit její vnitřek,ale už bez perlinky.Tady jsou fotky:
Budeme brousit...
Obroušený korpus.
Obroušený korpus a vrch střechy.
Nastříhaná perlinka.
Lepení perlinky na horní hrany.
Dodělány horní hrany a okapy u střechy.
Dnes by to mělo být suché,tak že to obrousím a dodělám vnitřek střechy.Pak natáhnu na celý úlek ještě jednu vrstvu stěrky a znovu obrousím.
Pal přijde na řadu otvor ,česno a uchycení střechy.
Tak to je pro dnešek vše...