Mě se podařilo ubytovat dva luční,zemní se chovají nějak divně,tak nevím jestli je vůbec nějaký ubytovaný.Rokytoví už vyhledávají hnízdiště,ale nepodařilo se mi je odchytit.Viděla jsem i obřího zahradního a jednoho skalního,ale ti ještě nevyhledávali.
Kavcao,jsem moc zvědavá jestli se ti podaří nějakého úhorového ubytovat,chodbičku bych nedávala.
Chov čmeláků v roce 2017
-
- TOP člen
- Kontaktovat uživatele:
Niky, tak také gratuluji k úspěšnému zahájení sezóny! Ty zemní nás asi budou pořád překvapovat, ať už v dobrém nebo špatném... Rokytového bych moc chtěl, už jsem ho dost dlouho usazeného neměl. Bohužel poslední roky se u nás moc nevyskytují. Loni jsem na jaře viděl asi jen dvě matky, pak v létě už vůbec nic, ani jedna dělnice nebo nová matka. Spíše tedy budu čekat na tu skalní. Doufám, že se nějaká ta loňská objeví. Zatím jsem žádnou neviděl, ale mají ještě čas. Momentálně u nás silně dominují zemní.
No Nevím..jedině jestli mi manžel nahonem vyrobí úlek.Dneska večer v půl7 jsem se vracela domů a první cesta k úlům..a metr od nich hledala obří skalní.To mi teda nedalo .Byl to fofr,za chvíli byla v úle.Myslela jsem, že asi nejspíš pobude na noc, pokud nevyletí hned.Ve čtvt na 8 vyletěla a předvedla perfektní zaměření...Vedle mám nějakou bíloprdelkatou/ale je menší,tak nevím co je zač/.Vyletěla ještě v18.45, v19.15 se vracela.Už se stmívalo.Ve třetím úlku by měla být zemní.Bílá prdelka a obří..ale ještě jsem jí neviděla, nebylo kdy to pohlídat, jen pohyb mechu ve vchodu.
Ten úhorový mě strašně láká.Musejí to být úhorový.Jsou černý, červená prdelka a jsou to děsný prckové ?Budou se asi i hůř chytat.Jsou fakt malý.
Jo a navíc..co s klapkou?Ty prckové to snad nemůžou ani nadzvednout ne? Iby to měly vysoko pod klapkou do dírky...?
Tak se mi nakonec prece jenom dnes podarilo dostat domu driv a probehlo par usazovacich pokusu (5x zemni,1x skalni), ale zatim bez uspechu.
Tento rok se potykam hlavne s tim, ze kralovna po odkryti (drzim ji uvnitr cca 10min) nevyleti ani po 20minutach a uvnitr "zatuhne". Cekal jsem i 2 hodiny, ale pak uz jsem ji radeji vyndal ven (sedi vzdy na vystylce nahore a sotva se hybe. Venku pri odchyceni ale jiste hledala. No nic-pokracovani zase zitra
Tento rok se potykam hlavne s tim, ze kralovna po odkryti (drzim ji uvnitr cca 10min) nevyleti ani po 20minutach a uvnitr "zatuhne". Cekal jsem i 2 hodiny, ale pak uz jsem ji radeji vyndal ven (sedi vzdy na vystylce nahore a sotva se hybe. Venku pri odchyceni ale jiste hledala. No nic-pokracovani zase zitra
Mě se na začátku stávalo to samé/a podezřele často/. Teď mám pocit, že se chytne skoro každá..Lepší usazování začalo tak týden po prvních hledacích čmeldách a prvních pokusech.Taky stopro hledaly, ale asi přeci jen nebyly ještě tak "nadržený"Takže nezoufej.To se zlomí.Jo a navíc, ty usazený vyletěly fakt až za hodinu!I ta skalní večer tam byla 45-50min.
Mě dve určitě lítaj.Včerejší skalní nevím.V poledne byl vymetenej vchod od mechu, ale neviděla jsem jí.Dnes nebyl na nic čas.Snad zítra budu vědět víc.
JJ-u nas litaji teprve tyden, tak to bude mozna ono.kavcaa píše: ↑pát 31. bře 2017 20:38:51Mě se na začátku stávalo to samé/a podezřele často/. Teď mám pocit, že se chytne skoro každá..Lepší usazování začalo tak týden po prvních hledacích čmeldách a prvních pokusech.Taky stopro hledaly, ale asi přeci jen nebyly ještě tak "nadržený"Takže nezoufej.To se zlomí.Jo a navíc, ty usazený vyletěly fakt až za hodinu!I ta skalní večer tam byla 45-50min.
Mě dve určitě lítaj.Včerejší skalní nevím.V poledne byl vymetenej vchod od mechu, ale neviděla jsem jí.Dnes nebyl na nic čas.Snad zítra budu vědět víc.
Posledni tri cmeldy (2xzmeni,1xskalni) uz jsem nechal ve cmelinech a ted za tmy dal na vchody jehlici-uvidime rano jestli budou litat nebo ne, v nejhorsim je opet vyndam.
Při vyhledávání hnízdiště většinou zkoumají různé skuliny v půdě.Nevím jestli není někdy možné si splést s vyhledáváním rostlin Včera jsem pozorovala zahradního,létal nad zemí jako by hledal a pak přistál na trsu lesních fialek,později na dalším,vysemenily se mi sem tam po zahradě.