Jo už jsem to též studovala a řikala si, že ta moje "malá" zemní bude třeba hájová.. Taky by mě to zajímalo.
No hlavně aby lítala, už jsem jí dlouho neviděla..
Jo už jsem to též studovala a řikala si, že ta moje "malá" zemní bude třeba hájová.. Taky by mě to zajímalo.
Mě taky některé létají za velkého chladna i deště. Zatímco jedna třeba dva dny nevyleze. Druhá a třetí vylétává i kolem O°C. Prostě se musí starat, mají to složité. Když je to nutné letí ven.
Janeku, trochu mám obavy, abych neudělal více škody než užitku. Ale je mi jasné, když budu čekat, že to může skončit špatně i pro obě matky. Stěhování a rozdělení matek nese taky rizika. Přece jenom to není tak jednoduché jak v laboratoři, kde za stálé patřičné teploty rychle přendáme matky a plod z krabičky do krabičky. Rozebírat komplet celou výstelku, hledat komůrku s jednou a druhou matkou, pak je chytat, zase někam přendavat. Nepůjde to rychle a budou dost stresované. Navíc bude značně narušena tepelná pohoda v komůrce, i když bych to samozřejmě dělal doma při pokojové teplotě. A nakonec budu čekat, zda to matky zvládnou a začnou včas zase plod znovu zahřívat. Prostě řešeních moc nemám a všechny nesou nějaká rizika. Uvidím, dnes jsem doma jen přes den. Pokud obě matky vydrží do úterního večera, možná se o rozdělení pokusím. Dnes jsem zatím viděl jen zemní.
Hájový má světlé citronově žluté proužky, zemní má proužky více do tmavě žluté. Stoprocentní jistotu dostaneš až se vylíhnouu u hájových samci. Mají takovou světlou čupřinu na čele jako známe u samců skalních nebo lučních. U zemních ta čupřina není.