Čauko.Tak u nás cmeliacia smršť . Min 20 kúskov na záhrade + na lukach nadomnou hafo (nadhera).Jedna evidentne hľadala a motala sa okolo cmelinov už viackrat .Pred cca týždňom som nejaké videl tak je možné že už fungujú.Caute.
PS. Videne cmeliaky; zemny,hajovy a lucmy.
Chov čmeláků v roce 2018
Ahoj vsichni,
po delsi dobe jsem otevrel diskuzi a nestacim koukat jak jste vsichni vybaveni pro novou sezonu! Ja diky zaneprazdneni pres zimu jsem se nedostal k zadnemu planovanemu vylepseni a musim se spolehnout jen na to co mam. Dnes jsem se synem dopripravil cmeliny a rozmistil na standardni mista
U nas (Kladensko) zatim neni videt jedinny cmelak, objevily se v patek prvni vcely a videl i motyla, ale to je vse-doufam ze ty nadchazejici teple dny to nastartuji...
Drzim palce vsem!
Marek
po delsi dobe jsem otevrel diskuzi a nestacim koukat jak jste vsichni vybaveni pro novou sezonu! Ja diky zaneprazdneni pres zimu jsem se nedostal k zadnemu planovanemu vylepseni a musim se spolehnout jen na to co mam. Dnes jsem se synem dopripravil cmeliny a rozmistil na standardni mista
U nas (Kladensko) zatim neni videt jedinny cmelak, objevily se v patek prvni vcely a videl i motyla, ale to je vse-doufam ze ty nadchazejici teple dny to nastartuji...
Drzim palce vsem!
Marek
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj . Já až po sezoně kusem drátu a na konci hadr.Drát mám kolem hadru tak aby nezadrhával v krku.V sezoně mi krk zatím neucpali,ale dalo by se,jen by jsi musel u vchodu ještě dát ucpávku kolem drátu,aby na tebe hned nemohli.Vyšťourat, vytáhnout a rychle pryč!
Včera u mně byla jedna Luční přímo na zahradě,možná moje odchovankyně ? Je to fakt krásný čmelák.Škoda že tak rychle vyhnízdí.
Včera u mně byla jedna Luční přímo na zahradě,možná moje odchovankyně ? Je to fakt krásný čmelák.Škoda že tak rychle vyhnízdí.
Ahoj všichni tu. Zdravím z Moravy, u nás už také začali létat. Dnes jsem chytil jednu zemní, ale při zavádění do klapky mi ulétla. Asi nebyla ta pravá.
Než jsem vyrazill na louku, viděl jsem trojici čmeláků s černými křídly. Podle informací z tohoto fóra jde asi o pačmeláky. Literatura sice tvrdí, že přicházejí až později. Pokusím se dát foto, je to přes sklenici. Dva jsem chytil. Mějte se a držím všem palce, já mám letos klid, nemusel jsem chystat čmelíny.
Loni jsem utřel nos, ale zase jsem již dlouho připravený. Jen jsem provedl kontrolu a trošku čištění vstupu.
Jerry
Než jsem vyrazill na louku, viděl jsem trojici čmeláků s černými křídly. Podle informací z tohoto fóra jde asi o pačmeláky. Literatura sice tvrdí, že přicházejí až později. Pokusím se dát foto, je to přes sklenici. Dva jsem chytil. Mějte se a držím všem palce, já mám letos klid, nemusel jsem chystat čmelíny.
Loni jsem utřel nos, ale zase jsem již dlouho připravený. Jen jsem provedl kontrolu a trošku čištění vstupu.
Jerry
Ahoj ejlerry, rozhodne se nejedná o pačmeláky, ty ešte bezpečne spia v tuto dobu nepamatám sa na název, ale Niky bude vedieť jak se tento hmyz volaeljerry píše: ↑úte 03. dub 2018 18:20:23Ahoj všichni tu. Zdravím z Moravy, u nás už také začali létat. Dnes jsem chytil jednu zemní, ale při zavádění do klapky mi ulétla. Asi nebyla ta pravá.
Než jsem vyrazill na louku, viděl jsem trojici čmeláků s černými křídly. Podle informací z tohoto fóra jde asi o pačmeláky. Literatura sice tvrdí, že přicházejí až později. Pokusím se dát foto, je to přes sklenici. Dva jsem chytil.DSCN4571 (800x600).jpgDSCN4570 (800x600).jpgDSCN4565
Mějte se a držím všem palce, já mám letos klid, nemusel jsem chystat čmelíny.
Jerry