Rapo,to jsou skalničky ,i kdyby ne tak je to radostná událost
Chov čmeláků v roce 2018
Ono zs na druhou stranu, když máš tolik silných hnízd pohromadě, tak to pro všechy zavíječe z okolí musí být jako když indiání dělají kouřová znamení . Já jsem na příští rok uvažoval o něčem, co by se tobě mohlo hodit ještě více. Napojit větrrání z úlů na jednu trubku (komínek) a tím pak větrat ze všech dohromady. No a na konec toho komínku dát nějakou pořádnou vysokokapacitní lepivou past. Myslím že by to veškeré problémy se zavíječem okamžitě vyřešiloRapo píše: ↑čtv 12. črc 2018 9:23:41Kaosi ja skontrolujem, ocistim klapky este 21:30 a natvrdo zavrem 22:00.Keď som zavieral o 21:45 tak som niektoré robotnice vimkol takže do čm.11 sa zavijac dostal cez deň.Jasne ze ten zavijac ma už tak netrápi.Aj s 8 je skodcov požehnane.V prírode múry vyletia ale v našich hniezdach majú konečnu.
Jakub - Mukařov (Praha Východ)
Karle moc děkuji, nechám si to poslat, mám 10 úlů.Karel píše: ↑stř 11. črc 2018 11:09:03Blanko nejlevněji u výrobce a zašlou i 1m což bude nejmenší metráž
http://www.silkandprogress.cz/cs/kontakty
Pokud bys potřebovala jen nějaké menší kousky na větrání pro pár úlků - do velikosti A4 u Uhelonu 53S - ti mohu pak poslat tento odstřižek z mé objednávky.
Už som nad niečím podobným rozmýšľal lebo ich tam budem mať 6 tak nech je väčšia koncentrácia pachu pre tých nezvanych hosti.Planujem 3 miesta s cmelinmy tak uvidím či spravim paralelku na všetkých troch stanovistiach.Kaosi vnukol si mi myslienku dik.kaos píše: ↑čtv 12. črc 2018 9:32:43Ono zs na druhou stranu, když máš tolik silných hnízd pohromadě, tak to pro všechy zavíječe z okolí musí být jako když indiání dělají kouřová znamení . Já jsem na příští rok uvažoval o něčem, co by se tobě mohlo hodit ještě více. Napojit větrrání z úlů na jednu trubku (komínek) a tím pak větrat ze všech dohromady. No a na konec toho komínku dát nějakou pořádnou vysokokapacitní lepivou past. Myslím že by to veškeré problémy se zavíječem okamžitě vyřešiloRapo píše: ↑čtv 12. črc 2018 9:23:41Kaosi ja skontrolujem, ocistim klapky este 21:30 a natvrdo zavrem 22:00.Keď som zavieral o 21:45 tak som niektoré robotnice vimkol takže do čm.11 sa zavijac dostal cez deň.Jasne ze ten zavijac ma už tak netrápi.Aj s 8 je skodcov požehnane.V prírode múry vyletia ale v našich hniezdach majú konečnu.
Stavy nebudem zvyšovať zostanem na 12-11.
- Karel
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
jinak zkusil jsem objednat ten ULESTER 32 S na vceliveci.cz 3m (což mají minimum pro objednávku) a prošlo to až do fáze, kdy to veze PPL, tak jen doufám, že po vybalení tam nebude UHELON32S.... Výrobce mi tvrdil, že Ulester skladem není a tedy minimum 500m, možná ale mají pro své dodavatele.... No dám vědět jak to dopadne a vybalím zásilku... Ulester32S je na větrání skoro to samé co organza...
- Chov čmeláků i vlastní zahradu se snažím vést tak, abych nezpůsobil v okolní krajině více škody než užitku.
- Jak se mi to daří a nedaří v komentované fotodatabázi zde: https://zahrada-na-vsi.rajce.idnes.cz/
Primum non nocere