Konečne čas napísať

Honzo, ako dlho chováš čmeláky? 5 let bez skalního to je dosť ..ten zážitok v detsve s rokytovími musel byť super, počul som že to vypadá akokeby sa rojili ...
Niky, ďakujem...včera som prišiel z práce a letel som podvečer do parku, chytil som ešte 2 královny zemního ale bez šancí, takisto v pondelok asi 4 královny zemního, je to akosi bez výsledku. Presne tak Niky, skoro každý sa začal upravovať, čistiť si tykadla a nožičky vo vletovom otvore tak mi to bolo jasné že neostane, toto pravidlo platí u mňa za tie roky na 100%..ak sa totižto upravuje, tak má zcela iné myšlienky, už vôbec nie záujem o ponuknutý úl
Hájový /pravdepodobne/ sa už nevrátil, takže ostalo to u mňa u 2 královien zemních, dělničky by mali prísť na svet asi 10.teho, t.j. za 6 dní !
Momentálne mám obsadenosť 2/6, som nespokojný, občas ma to mrzí chcel som rozhodne viac královien

ale mám pocit že keby ich mám aj 6, tak stále nie som spokojný haha

je nutné povedať ale, že na tie 3 výlety za čmelákmi to je celkom dobré, budúci rok budem mať oveľa viac času a snáď bude aj lepší priebeh nástupu jara. /hlavne bez mrazov! /
Je už síce dosť pokročilá doba, ale ešte to nevzdávam a v sobotu spravím posledný čmeláčnický hon ..pôjdem asi 4 km autom do Beskyd, je to 700 m.n.m. tak tu by sa mohlo zadariť, taktiež by bolo super keby nájdem už založené hniezdo čm. rolního, to by som si bez problémov zobral do úlu
Kto chce ešte obsadzovať, musí do vyššie položených nadm. výšek.
PS: chcelo by to zistiť od pani z Troubska, či nemyslí výhradne laboratórni chov, takto v prírode tomu fakt neverím ...