Ty larvičky jsou od nějakého hmyzu stočené skoro do kolečka,čmeláci je odnášejí pryč,jen někdy zůstanou na česně.U zemních bývají u vchodu hlídačky,které brání hnízdo před vniknutím nezvaných hostů,ale někdy se tam hromadí i kvůli větrání.Já jsem v tom vedru musela nechat přes den zvednutou klapku a večer jsem měla problém ji zavřít a dostat je dovnitř.Už několikátý den ráno odchytím zavíječe na větracím otvoru.Dnes se tam dokonce jeden dobýval přes poledne.

Doufám,že se žádný nikam dovnitř nedostal.
Majlo,chtěla jsem najít jak dlouho trvá vývoj zavíječe a jenom jsem našla,že se zakuklí a až na jaře létají můry,takže jsi asi neměl mladé můry,ale tolik se jich tam dostalo.
Včera v tom vedru se vylíhla první matka zemního nejdříve ubytovaného.Nevím jestli ji vyhnali nebo jí bylo takové vedro,ale byla úplně světlá nevybarvena tedy právě vylíhlá.Nejhorší,že ve vchodu byl takový frmol,že ji nepustili zpátky.Jednou se mi ji podařilo nakrmit a na noc jsem ji musela dát do prázdného čmelínu,nebyla šance,aby se dovnitř vtlačila.Teprve ráno se ji podařilo vlézt dovnitř.Musím také ještě přehodnotit větrání u zemních.Když je jich tak moc a velké vedro.
A představte si ten čmelín ze zelené domácnosti,se trochu rozklížil v předu a na straně.Já myslela,že jsou stěny z jedné desky,ale ony jsou ze dvou.Kdyby to v místě spoje nebylo sešrouhované na krajích,tak by to nejspíš dopadlo hůř.