Jé to jsem ráda , že to Honzo píšeš.Navrátilec zemní lítá děsně málo, ale dneska kamínek 3x a jednou jsem jí viděla přiletět.To bylo cca v 17h .Za chvíli vyletěla .Teď je 18.30 a ještě se nevrátila ! Včerejší hájová lítá !!

A to je jiný kafe! Ale taky to bylo napínavý.Přiletěla až asi ve 2 odpol.Tou dobou jsem měla uvnitř už náhradnici a zrovna jsem šla oddělat mechový špunt a ta včerejší se snaží dostat dovnitř! Honem jsem přiskočila, tím vyplašila tu včerejší, pustila střechou tu novou a doufala, že se vrátí ta včerejší.Proklínala jsem se..no dala si načas.Asi za dvě hodiny jsem jí zahlídla jak šmejdí kolem úlku ,až zalezla.Od té doby jsem jí už 3x viděla.Pokaždý šmejdí ještě kolem, než zaleze.
Tak jako Honza, zemních je hafo.Snažím se ještě natrefit na zahradní.Před pár dny jsem tu na terase viděla jednu velikou.
1xpokus o usazení luční.Úplně neodmítla,ale zaměření bylo odfláknutý a zatim se nevrátila.Ale podařilo se mi odchytit čmelandu podobnou luční, ale měla tlustý citronově žlutý dva pruhy a světle oranžovou prdelku.Pustila jsem jí, protože jsem myslela, že už mám plný lučnicový úlek a teď toho lituju.Ještě musím prostudovat, kdo to mohl být?Na lučnici to úplně nevypadalo,takovou jsem ještě neviděla.Jinak úlek ve výšce na stromě, mám pocit,že tam taky je nějaký nepravidelný pohyb.Mech několikrát venku a teď odpoledne i kamínek...ale je to taky s dlouhýma pauzama.Skalní jsem zatim vůbec nezahlídla , ani se krmit na jívách.
Z tý zemní jsem mírně nervozní, aby to zas nebyla nějaká jalovice..jako loni.Měsíc lítala a nakonec nic z toho a už bylo po usazování.Takže úlek zůstal prázdný.Každopádně je dost chladno.Jen kolem poledne a asi do 16h trochu tepleji na sluníčku..Tak snad o víkendu , až bude teplo, začne už lítat pořádně.