Tak jsem to tu pročetla.Je to všude stejné.Teplo, ale výdrholec.Nikdo moc nehledá.Na zahradě jsem viděla krmit rokytovou a hodně tmavou zahradní.Ale žádná nehledá.Pak taky jeden exemplář...asi úhorový ? Byl velký jak včela, vypadal jak dělnička od skalní.Nevim kdo jiný by to mohl být?Taky se přišel nakrmit na hyacinty.
Jen dneska šmejdily lučnice a začaly rolní, ale zatim jich je málo.
Od pondělí jsem viděla jen 3 ! skalní.Jedna se krmila a dvě hledací.Jednu se mi v úterý podařilo chytit, už to je malý zázrak, při tom počtu!
Hájová přestala létat.Ale v úterý jsem natrefila na jiné dvě.Nejsem si ale na 100% jistá.Už není tak citronová jako ta první, ale žlutá je dost a když hledala otvor po návratu, v různých úhlech světla se to hezky žlutilo.Tak snad jsem neusadila další zemní

Jinak skalní i hájová netrefily při prvním návratu! Obě jsem je musela znovu odchytit.Pobyly přes noc.Hájová v pohodě lítá.Skalní druhý den v 11h ven a už se nevrátila.Až dnes! Ráno 2x kamínek, pak jsem jí i viděla.Snad je to opravdu skalní a ne nějaká šmejdilka luční.Prdelka byla červená, ale bylo to z dálky..a navíc ,moc toho nenalítá

Jinak obě zemní a luční dobrý, nosí pyl a sklápim klapky.
Jinak vůbec se mi letos zdá, že létají málo a jsou všude dlouho, buď doma nebo venku.Já jsem si to vysvětlovala tím teplem, že nemají takovou energetickou spotřebu...Takže je strašně těžké je vůbec vidět a pohlídat co dělají při snížení klapky..
Mladí ještě ani pokus...ve městě prý nic nehledá..Ale je mi jasný, že tolik času jako já tomu věnovat nemůžou.Když bude nejhůř, snad jim nějakou dovezu od nás .Za pokus by to stálo..Ale je to jen o tom, jak moc se budou chtít snažit..
Mám velikou radost , že je Eljery letos už úspěšný, vím jaký to bylo frustrující, když mi žádná nechtěla zůstat.A vůbec ,všichni jste šikulové.Dnes jsem si zrovna říkala, jestli tomu taky věnujete tolik času ,nebo jsem takovej psychopat jen já .

Letos je to fakt časově nějaký náročný .Měla jsem navíc šílenou kliku, protože zrovna tenhle týden jsem měla dovolenou...jinak bych asi neusadila nikoho a byla bych úplně na prášky.

Tak ať to všechno klape.