Honza79 píše: ↑pon 24. dub 2017 17:50:32
U mě je zase dnešek velkých změn. Včerejší zahradní přijala moji nabídku a osiřelý čmelín po zemní dnes přijala. Už pravidelně létá. Další zahradní však létá do úlu se skalním. Skalní není už třetí den vidět a myslím, že už to je její definitivní konec. Po neustálém obtěžování tlupou zahradních to asi vzdala. Škoda.
Ale to není všechno. V poledne jsem jel autem pro syna do školy. A u školy se nám povedlo chytit krásnou skalní. Následovalo deset minut cesty autem. A hned do čmelína, kde dříve byla druhá skalní. Předvedla celkem solidní zaměření. Po hodině se vrátila, zůstala pět minut. Pak se vrátila po třech hodinách, zase zůstala tak na pět minut. Tak uvidím, zda se zabydlí.
Honzo, !

ta zahradní je super, haha tlupou zahradních

je to zaujimave v akom veľkom počte se vracejí a hledají ..dúfam že i ta skalní Ti ostane
Včera tak jak píše Niky, studený vítr a žádne královny co by hledali ....byl jsem hodne sklamany. Teď večer jsem byl na louce /moji oblíbené kde sú skalní i lesní/ ... taky 2 hodiny nic

ale pak se to povedlo a konečne 2 hledajíci skalní, obe som šetrne odchytil a ako vždy cesta autem, spolu 30 minut transportu do úlov

navíc, začalo hrmet a slabo pršet..
../ideálni moment na ubytování královen/. první skalní se začal vztekat ešte v odchytke a když videl svetlo, tak do úlu vztekle napochodoval sám, za hlasného bzučania..

druhý /na videu/ udelal menej pekný pamatovací let, ale na návrat rozhodne stačí
prekvapil ma, vyšel z úlu a sedel a díval sa na mna, hýbal len tykadlami .. vedel som že to je pruser ale riskol som to a opatrne zašiel za balkónové dvere...pak zvyšok je videt na videu .. další vec, ráno se asi vrátil skalní ktorý spravil pamatovací let asi 10 dní dozadu, ešte pred tými mrazmi a chladem ...dnes ráno som ho videl jak sa motá kolem úlu...takže, ak to dobre dopadne - 3x zemní, 3x skalní, ...v prípade zázraku i ten rokytový 1x...uvidíme...
https://www.youtube.com/watch?v=Fsfyhb2 ... e=youtu.be