Pepane, ta budka je parádní. Držím palce s těmi zahradními!
Doufám, že to ochlazení všichni přečkáme s co nejmenším počtem ztrát.
Chov čmeláků v roce 2019
Kdo si počká, ten se dočká. Včera ráno před odchodem do práce kamínky ve všech Čmelínech. Usazené tři luční, jeden zemní a jeden sláááva rolní. Jinak nic. Po příchodu z práce kamínky dole jen u jednoho zůstal. Tak jsme dali kafe a ani jsem se nehla, vrátily se mi do čtyř čmelínů skalní. Zůstal mi jeden volný, po zahradě mi ještě hledaly tři, tak jsem jednu odlovila a přijala čmelín a vrací se. Mám plno. Takže 3 luční, 1 zemní, jeden rolní, 5 skalních. To bude lítačka. Hezké Velikonoce Vám všem i Vašim čmeláčkům.
- Zdenda
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Blanko,to máš krásné...u mne se skalní vůbec nechtějí ubytovat a to bylo už jo pokusů...jeden včera udělal trochu pamatovací let,ale nic moc...a předevčírem jeden sám od sebe sondoval,ale zatím se nezdá,že by se chtěl vrátit...
- Zdenda
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Rapo,tak jsem včera dopadl taky,přišel ke mně na návštěvu Janko,podařilo se chytit lesní a taky dlouho nic...tak jsme po půlhodině otevřeli a taky zamrzla.Jak se vzpamatovala,poodletěla na hluchavky a za pár minut byla krásně čiperná,tak jsem zkusili ještě jednou ji usadit-po deseti minutách to samé...tak jsme ji už nechali odletět...
- Zdenda
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Kaosi,no mně se vrátila lesní,asi ještě neměla buňky s vajíčkama,jinak ale mrtvo...poletuje mi tam jeden rolní,šmejdí po česnech ale asi by se chtěl jen vsomrovat do cizího...usadil jsem jednoho nového lučního,jinak nic..
Ahoj Zdenda.Presne ako hovoríš za chvíľku bola čiperna.Viac som ju nechytal lebo mám skúsenosť že zamrzne znovu.Inak je to krásny čmeliak.Zdenda píše: ↑stř 17. dub 2019 10:05:18Rapo,tak jsem včera dopadl taky,přišel ke mně na návštěvu Janko,podařilo se chytit lesní a taky dlouho nic...tak jsme po půlhodině otevřeli a taky zamrzla.Jak se vzpamatovala,poodletěla na hluchavky a za pár minut byla krásně čiperná,tak jsem zkusili ještě jednou ji usadit-po deseti minutách to samé...tak jsme ji už nechali odletět...
Niky vrátily se mi včera úplná invaze a dnes jsem přišla na to, že mi vlezla do čmelínu, kde jsem měla usazeného rolního, vlezla dovnitř a hned vylezla, tak jsem počkala na rolního zavřela jsem ho, bylo po půl osmé. Čmelín jsem přemístila, Ráno odšpuntuju a budu se modlit, aby neutekla. Držte mi palce. Další skalní mi hledala až doma. Tak nevím jestli mám objednat další čmelín.
Niky mě se dnes objevila první skalní hledačka za letošní rok. A to jsem jen v 420 m.n.m. myslím že skalní mají ještě čas. Jinak dnes byl takový hloupý den. Poprvé od toho ochlazení se objevilo více hledaček. 2 skalní jsem nechytil. Luční a hájová mi proklouzly, takže nejspíš nic ale musím 3 dny čekat. Další hájová udělala něco co mohl být odflaknutý orientační let (ale nejspíš nebyl) a jedna zemní udělala orientační let včera večer ale zatím se nevrátila. Takže mám 4 čmelíny do kterých nemohu usazovat, ale reálně je obydlený možná jeden. Ještě že mám ještě další 4 volné
Jakub - Mukařov (Praha Východ)
Mne zemné pokračujú v invázii.Do č.9 vošli 3 behom 2 min. a do 5 min. tam vliezla 4!V 11 mám skalnu a jasné že tam vliezla zemna.V 2 mám lúčnu a akosi je tam ticho.Na klapke 11 som odchytil zemnu.Rano poputuje na výlet.1 a 3 vyhnané rolne pohyb.Pravdepodobne tie čmeliny navštevujú lebo je kamienok padnuty 1-2x za deň.Vcera som videl že sú to rolne .Ide má šlahnut.