U nás lije jak z konve,chudáci čmeláci,vypadá to přinejmenším na celý den,srážky až přes 4 mm

Možné by to také bylo
Asi jim to určitě vadí,kdysi jsem se ptala jak větrat,mimo jiné mi právě bylo řečeno,že průvan jim vadí.Já mám dva otvory jenom z čelní strany a při vedru malinko podepřu kolíčkem víko.Honza79 píše: ↑ned 03. čer 2018 16:59:33Karle, je to věda a udržet v úlku nějaké ideální klima rozhodně není jednoduché. V tvém případě asi tolik průvan nehrozí, ale kdo má více větracích otvorů a k tomu ještě na protilehlých stěnách, tak to úplně vždy vyloučit nelze. Ať je to průvan nebo řekněme jiné pro čmeléky nežádoucí proudění vzduchu, tak jim to zřejmě někdy vadí. Jinak to máš celkově suprově zmáknuté.![]()
Niky1 píše: ↑ned 03. čer 2018 20:05:01Honzo,na zahradu se mi vrátilo plno zahradních včetně tmavé formy,tak mám velkou radost.Udělala jsem si záhonek s náprstníkem a čistcem velkokvětým,který ještě chci doplnit dalšími rostlinami vhodnými pro zahradní čmeláky.
Když ne v úlku,tak alespoň na zahradě.
![]()
Zahradní taky prý patří k těm, co mohou mít druhou generaci, tak třeba ještě nějakou ubytuješ i v úlkuNiky1 píše: ↑ned 03. čer 2018 20:05:01Honzo,na zahradu se mi vrátilo plno zahradních včetně tmavé formy,tak mám velkou radost.Udělala jsem si záhonek s náprstníkem a čistcem velkokvětým,který ještě chci doplnit dalšími rostlinami vhodnými pro zahradní čmeláky.
Když ne v úlku,tak alespoň na zahradě.
![]()