Chov čmeláků v roce 2017

Volná diskuse o chovu a životě čmeláků.
Odpovědět
sysa42

Dnes v poledne ten stejný druh maminky baštil na narcisu ale potom zmizela :).Vypadala dobře zdravě snad ji bude přát štěstí
Niky1
TOP člen
TOP člen

Tak i já jsem se dočkala prvního čmeláka. :D Byla to zemní,nejdříve ji zaujaly květy pierisu,ale hned přelétla na vřesovec a několik květů prošla.Vedle postavených dvou květináčů žlutých narcisů si vůbec nevšímala a šla hledat jinam na zahradu.Jenomže tam nic nekvete kromě jednoho trsu plicníku a čemeřice,ale těch si nejspíš nevšimla. ;) Pak se ještě zpátky vrátila k vřesovci,jen si ho prohlédla a odletěla. :(
sysa42

Včera jsme s klukama dělali záchranáře . Do zimní zahrady vlétla skalní mamina a dvě žlutopruhované s bílýma prdelkama . Bohužel to určovaní mi opravdu nejde, tu skalní jsem poznala podle obrázku. Skalní jsme vyexpedovali když se najedla na dendrobiích , jedna pruhovaná vylétla sama ale ta poslední to bylo peklo ,ne a ne ji chytnou mlátila se chudina v rohu měli jsme o ni strach , ale nakonec se podařilo :). Dneska je zima nic nelétá
musíme čekat :) hezuký víkend přeje sysule
Honza79
TOP člen
TOP člen
Kontaktovat uživatele:

Včera odpoledne jsem v Děčíně viděl hledající zemní. Celkem mě to překvapilo, bylo dost větrno a přeháňky. Byl jsem v práci a daleko od domova, tak jsem ji musel nechat být.
Honza79
TOP člen
TOP člen
Kontaktovat uživatele:

Tak přátelé, u nás to dnes vypuklo. Teď odpoledne jsem během hodiny chytl na louce za domem čtyři zemní. Dvě jsem vylétnout neviděl. Dvě vypadaly slibně. No a ta jedna z nich se už 3x vrátila. Takže na úvod sezony paráda. ;) Ať se daří!
marek972
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen

Honza79 píše:
pon 20. bře 2017 16:24:49
Tak přátelé, u nás to dnes vypuklo. Teď odpoledne jsem během hodiny chytl na louce za domem čtyři zemní. Dvě jsem vylétnout neviděl. Dvě vypadaly slibně. No a ta jedna z nich se už 3x vrátila. Takže na úvod sezony paráda. ;) Ať se daří!
Gratuluju Honzo, u nas zatim nic - vidam zemni a lucni pravidelne na Vresovci nebo slunit na zapadni strane fasady domu, ale letat u zeme zatim zadnou :( Chce to asi jeste vic slunecnich dni a navic dnes u nas bylo hodne vetrno.
Honza79
TOP člen
TOP člen
Kontaktovat uživatele:

Marku díky. Navečer jsem viděl přilétnout i tu druhou. Je to úspěch, ale nepřeceňuju ho. Opravdu je dost brzy a teprve až čas ukáže... Ale potvrzuje se mi, že zemní se nejlépe usazují na začátku sezony. S postupem času to jde čím dál hůře. ;)
kavcaa
Aktivní člen
Aktivní člen

Honza79 píše:
pon 20. bře 2017 16:24:49
Tak přátelé, u nás to dnes vypuklo.
Já už chci takýý :P Tak at se těm tvým holkám daří
Honza79
TOP člen
TOP člen
Kontaktovat uživatele:

Kavco, neboj, brzy to vypukne v plném proudu. Teď nás sice čeká zase pár chladnějších dní, ale příští týden by se mělo ukázat i sluníčko. Dnes bylo trochu chladněji, chytl jsem jen jednu zemní. Moc nadějí tomu ale nedávám. Obě matky ze včerejěka létají. ;)
marek972
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen

Tak jsem stravil vetsinu dne dnes na zahrade a okoli a nepovedlo se mi narazit na zadnou hledajici kralovnu. Paradoxem je ze na Vresovniku je stale "plno" (prumerne 5-6 kraloven zemnich/lucnich soucasne), ale ty se jen krmi :(

Snad ten pristi tyden jak pise Honza bude lepsi...
Odpovědět