Jo to je fakt. Já dnes usazovala po 16h a v16.30 a už nevylezly a včerejší touhle dobou jsem taky vyndávala druhý den v poledne.Je fakt ještě chladno.
Chov čmeláků v roce 2017
-
- TOP člen
- Kontaktovat uživatele:
Niky díky. Ještě ale není vyhráno, dne ráno v šest hodin u nás byly 4 °C pod nulou...... Uvidíme. Každopádně jsem teď po osmé hodíně viděl vylétávat jednu matku, vystrčila si vatovou zátku v česně a v poklidu odletěla. Vrátil jsem se pro digitální teploměr a ten mi ukázal mínus 0,9 °C. Je vidět, že matky pečující o hnízdo snesou opravdu hodně. Doufám, že přesvědčím manželku a když to bude nutné pořídím ještě jeden čmelín.
-
- TOP člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak snad to bude dobré. Všechny tři čmelandy ten mráz doufám zvládly. Jedna vylétla po 8. hodině, ta byla fakt otužilá. Druhá kolem 10. hodiny a ta třetí až odpoledně po 13. hodině. Sbírají pilně pyl, tak snad to bude ok. Jinak dnes jsem čmeláky nechytal, jen jsem pozoroval, jak na tom moje zemní jsou. Několik zemních by se opět chytit dalo. Do čvrtka si musím dát od čmeláků pauzu a pak opět začneme. Čekají nás krásné teplé dny, tak ať se vám všem zadaří!
Hmm, na Kladensku nic neleta. Dorazil jsem z prace po 15h, do vecera hledal a nic, proste nic Do patku mit moc casu nebudu (driv nez po 18h nedorazim) takze do vikendu bohuzel pauza.Honza79 píše: ↑pon 27. bře 2017 18:29:15Tak snad to bude dobré. Všechny tři čmelandy ten mráz doufám zvládly. Jedna vylétla po 8. hodině, ta byla fakt otužilá. Druhá kolem 10. hodiny a ta třetí až odpoledně po 13. hodině. Sbírají pilně pyl, tak snad to bude ok. Jinak dnes jsem čmeláky nechytal, jen jsem pozoroval, jak na tom moje zemní jsou. Několik zemních by se opět chytit dalo. Do čvrtka si musím dát od čmeláků pauzu a pak opět začneme. Čekají nás krásné teplé dny, tak ať se vám všem zadaří!
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny! Po sobotě a neděli se mi dvě určitě vracejí u dalších ještě nevím. Sedm jsem označil těmi značkami (viz. foto), když jsem je značil, tak jsem viděl jak jsou zamoření těmi roztoči. Ani jsem se nesnažil je odstranit stejně by je zase někde nachytali.
Hnízda mám jen z vyhrabané trávy s mechem pokrajích , uvnitř čistá bavlněná vata a na ní zbytky z loňských hnízd a vytvarované do nízkého hnízdečka,tak že to jde i bez myšinců a ptačích hnízd. To mi loni nešlo, uhnízdit na první pokus. (Možná mi pomohly ty zbytky hnízd z loňska? Škoda že se jich nemůžem zeptat co se jím líbí.) Ta tráva s tím mechem nebyla moc suchá tak že i ta vlhkost může mít vliv, jak psala Kavča. Ůlky zavírám po
vlezení matky taky jen na cca 10-15 minut.
image uploading
image post
To je ta Červená 1.
windows screenshot
free upload pictures
A ještě ta moje červená 1. je obrovská v neděli usazená a včera nosila pyl jak dva pytle s cementem .Kam ho dává? Za tak krátkou dobu?
Tak se zatím mějte a ať se daří!
Hnízda mám jen z vyhrabané trávy s mechem pokrajích , uvnitř čistá bavlněná vata a na ní zbytky z loňských hnízd a vytvarované do nízkého hnízdečka,tak že to jde i bez myšinců a ptačích hnízd. To mi loni nešlo, uhnízdit na první pokus. (Možná mi pomohly ty zbytky hnízd z loňska? Škoda že se jich nemůžem zeptat co se jím líbí.) Ta tráva s tím mechem nebyla moc suchá tak že i ta vlhkost může mít vliv, jak psala Kavča. Ůlky zavírám po
vlezení matky taky jen na cca 10-15 minut.
image uploading
image post
To je ta Červená 1.
windows screenshot
free upload pictures
A ještě ta moje červená 1. je obrovská v neděli usazená a včera nosila pyl jak dva pytle s cementem .Kam ho dává? Za tak krátkou dobu?
Tak se zatím mějte a ať se daří!
No já zkusím zas dnes .Jsem trochu zoufalá, zatím nemají zájem.Kolem úlků krouží do díry sama nevleze.A ty co jsem tam strčila nemají zájem.Zkusím dneska taky trochu upravit výstelku a na strop dám karton natažený mokrýn jílem..už nevím ,co bych pro ně vymyslela.