Chov čmeláků v roce 2017
U nas sice ted na chvili vykouklo slunicko po celodennim desti, ale u klapek od vecrejska zadny pohyb. 1-2 dny skalni minuly rok dokazala taky neletat, takze bych zatim nepanikaril
Ahoj, tak som bol dnes skontrolovať čmelíny po víkendových pokusoch o usadenie. V jednom čmelíne mám isto usadeného pravdepodobne lúčneho, ktorého som zahliadol ako lezie dovnútra. V ďalších štyroch nie som si istý, ale ak funguje uzavretie čmelína machom večer a na druhý deň tam už mach nie je, obsadené by mali byť aj tieto. V nedeľu som okolo jedného videl lietať pri vchode rakytového, ale toho som neusadzoval, tak neviem. Ak bude viac času cez víkend a hlavne lepšie počasie, pokúsim sa odpozorovať. Potom sa znova ozvem. Želám Vám mnoho úspechov pri našej záľube.
Ahoj, gratuluji všem, co se vám zadařilo s ubytováním. Mé obě zemní z neděle se už nevrátily. Přemýšlím, jestli jim vyhovuje/nevyhovuje smrádek z morčete - dala jsem množství použité podestýlky asi tak maximálně dvě lžíce do každého roztroušeně po dně.
Máte s tím někdo zkušenosti? Ola
-
- TOP člen
- Kontaktovat uživatele:
Olo, morče nemám vyzkoušené, nevím. Ale možná by byla přeci jen lepší podestýlka od myší, třeba laboratorních. Morče je přece jen cizokrajné. Ale jde to i bez myšiny, např. Pepan a Marek. Musíš to zkoušet dále, nenech se odradit. Navíc, jak už bylo řečeno, zemní jsou na usazení někdy dost náročné...Ola píše: ↑stř 05. dub 2017 7:02:54Ahoj, gratuluji všem, co se vám zadařilo s ubytováním. Mé obě zemní z neděle se už nevrátily. Přemýšlím, jestli jim vyhovuje/nevyhovuje smrádek z morčete - dala jsem množství použité podestýlky asi tak maximálně dvě lžíce do každého roztroušeně po dně.
-
- TOP člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak mám potvrzeno, že mi k zemní pořád létá ta luční a to už asi 6 - 7 dní. Opravdu se celkem divím, že ještě nedošlo ke střetu. No čmelín je prostorný a asi se holky ještě nepotkaly....
Jinak už více jak týden u nás skoro žádné matky nehledají, ale dneska odpoledne jsem zahlédl krásnou rokytovou. Bohužel jsem v tu chvíli nebyl na odchyt patřičně vybaven a vhodný okamžik jsem propásl. Mrzí mě to, ale snad bude ještě příležitost.
Jinak už více jak týden u nás skoro žádné matky nehledají, ale dneska odpoledne jsem zahlédl krásnou rokytovou. Bohužel jsem v tu chvíli nebyl na odchyt patřičně vybaven a vhodný okamžik jsem propásl. Mrzí mě to, ale snad bude ještě příležitost.
Ted jsem dorazil domu z prace a letma kontrola ukazuje aktivitu ve dvou cmelinech, takze zemni jsou stale ubytovane a litaji
Ve tretim (modra klapka) si moc nejsem jisty, ale vzhledem k tomu ze nemam moc casu a je zima (zitra bude jeste vetsi), musim pozorovani odlozit na vikend. V nejhorsim vecer zatresu s naplni na kontrolu.
Ve tretim (modra klapka) si moc nejsem jisty, ale vzhledem k tomu ze nemam moc casu a je zima (zitra bude jeste vetsi), musim pozorovani odlozit na vikend. V nejhorsim vecer zatresu s naplni na kontrolu.
Hezky pekne-to jsem zvedav jak to dopadneHonza79 píše: ↑stř 05. dub 2017 18:10:26Tak mám potvrzeno, že mi k zemní pořád létá ta luční a to už asi 6 - 7 dní. Opravdu se celkem divím, že ještě nedošlo ke střetu. No čmelín je prostorný a asi se holky ještě nepotkaly....
Tady nehleda taky nic (a to mi zacina kvest vetsina ovocnych stromu), ale predpoved na sobotu uz vypada pozitivne a nedele a pondeli ma byt ukazkove, takze dalse sance jiste budou!