Mraziky me taky postrasily (rano byly -2C), ale vypada to ze vsechny litaji jak maji. Dalsi na rade bude zemni (dnes ma 26dni).
Klapky u dvou zitra finalne doviram, treti do vikendu a nove ctvrte dam jeste cas se aklimatizovat

To mi povidej!
No teda strasis me! Je vubec chopen pacmelak projit pres klapku? Ma nekdo zkusenosti?Niky1 píše: ↑čtv 11. kvě 2017 19:33:07Tak bohužel i mně dnes navštívil velký pačmelák.Hledal pod střechou kůlny.Já nejdřív myslela jestli to není zahradní
,že si ho ubytuji a v síťce jsem zjistila,že je to pačmelák.Tak jsem ho přendala do injekční stříkačky a odvezla asi km od nás.Nevím jestli cizopasí u rokytového,že hledal v takovém místě,kde by se rokytový ubytoval.
Zahradní se už pasou na hluchavce dva současně,nevím kde byli když jsem je chtěla ubytovat.Hlavně ať oba odchovají krásné matky a ať je jich dostatek.
![]()
No neměl by se přes uzavřenou klapku dostat. Protože to nemá nacvičeno a odpor klapky by ho měl odradit. Ale pořád si nejsem jistý, pokud bude pačmelák patřičně dotěrný a počká si až polezou jedna dvě dělnice, zda by se neprotáhl s nimi do úlu.... Každopádně, co používám klapky, tak se do úlů pačmelák nedostal...
Diky Honzo, trochu se mi uleviloHonza79 píše: ↑pát 12. kvě 2017 11:36:51No neměl by se přes uzavřenou klapku dostat. Protože to nemá nacvičeno a odpor klapky by ho měl odradit. Ale pořád si nejsem jistý, pokud bude pačmelák patřičně dotěrný a počká si až polezou jedna dvě dělnice, zda by se neprotáhl s nimi do úlu.... Každopádně, co používám klapky, tak se do úlů pačmelák nedostal...
Od včerejška máme luční dělničky, po 33 dnech. Jejich poměrně dost. Slušně to létá.![]()