Honzo děkuji,možná je u těch co tu létají také tak neznatelný.

Pěkné matičky zahradní.

To jedno hnízdo je fakt nebezpečné. Jak se člověk přiblíží, už je slyšet nějaká nervozní dělnice a za chvíli ji mám ve vlasech.... Možná to taky dělají ty horka. Známý, co má včely taky říká, že letos jsou nějaké divočejší...
Niky tak shodou nahod sitka od pana Dobreho v patek dorazila, pokusim se ramecky o tomto vikendu sestavit. Je pravda, ze minuly rok sittka s pripinacky se osvedcila ale v ramecku to bude jiste lip sedet. Az to budu mit hotove-poslu foto.Niky1 píše: ↑stř 28. čer 2017 10:02:57Marku,mě se ten rámeček osvědčil.Jelikož mám hustou síť,nechávám vepředu podepřenou střechu kouskem 2cm lišty i v noci.A během vedra můžu rozprášit ledovou vodu nahoru rozprašovačem.
Když jsem měla v minulosti více hnízd skalních,většinou vždy nějaké hnízdo zaostávalo a třeba nevyvedli ani nové matky.Ale pokaždé to příjde moc líto.
![]()
Těm co dělnice také v noci vynášejí výstelku:měla jsem obavy,že se jim tam může v noci dostat zavíječ,když vlastně klapka není dovřena.No a dnes ráno se mé obavy potvrdily.V 5 hodin jsem se byla podívat jestli zase vynášeli a pod klapkou byla opět kupa výstelky,ale co horší nahoře klapky u těch pantíků seděl velký zavíječ.Teď nevím jestli nestačil vlézt do hnízda a nebo už tam byl,nasadil vejce a vylezl.![]()
![]()