Chov čmeláků v roce 2017

Prostor pro vše kolem čmeláků, jejich chovu a pozorování.
Odpovědět
HYNEKHYNEK

včelky-dělený.jpg
(496.76 KiB) Zatím ještě nestaženo

Zdravím Pepane,
pokouším zasílat nějaké foto.
HYNEKHYNEK

Pepane,
je to pokus o zasílání foto. Stále mne to odmítá - příliš velký soubor.
Na foto je blok pro včelky s dělením na jednotlivé části, z důvodu aby se dal vyčistit a vylovit jednotlivé kukly atd.
Niky1

Možná moc velké obrázky,máš je v JPG-JPEG tedy kb nebo v tom formátu co mají obrázky v Mb.Stačí si stáhnout XnView,obrázek v něm otevřít a znovu uložit v jpg a pak vložit přes tu funkci přílohy.
Niky1

Hynku,ta fota se vším co se týká včelek samotářek by bylo lepší vkládat přímo do tématu včely samotářky,je to úplně dole pod volnou diskuzi.
index.php
Pepan
Kontaktovat uživatele:

Ahoj Hynku, mám něco podobného z ytongu, ale nemám to dělené. Když vytáhneš ty kukly co pak s nimi děláš?
Ty fotky dávám přes Postimage, bude to pro mně jednoduší než předělávat formát u každé fotky.Zde odkaz:
https://postimages.org/cs/ :) a zde návod:http://www.kiwiforum.cz/forum/viewtopic.php?f=20&t=258
(To mi poradila Niki)
HYNEKHYNEK

včelín s PUR.jpg
(498.38 KiB) Zatím ještě nestaženo
Pepane,
pokouším něco poslat,
je to záběr na čmelín s izolací z PUR se dnem s vyrovnaným do výše vchodové trubky hlínou krytou lepenkou. Vchod je na dně čmelínu.
Zhora mám plexi, uvažuji po sehnání kryt z plexi červené barvy. Pro klid osazenstva.Následuje zakrytí 4 cm polystyrénem a zatíženou deskou.
Čmelín je umístěn v boudě, bez vlivu počasí.
HYNEKHYNEK

Další část
klapka svvětráním.jpg
(400.6 KiB) Zatím ještě nestaženo
jedná se o klllapku s větráním. Vycházím z e zkušeností,že jsem měl v čmelínu vhkost. Na česnu mi po několkráte větraly čmeláci a nazdvihovali mi klapku. Možná se tak dostal zavíječ do čmelínu. Bylo to před večerem několik dnů po sobě. Výsledek tohoto opatření uvidím až příští sezonu. Tím, že mám čmelín v boudě, tak mi nehrozí přehřátí v čmelíně.Budu tak mít ustálenou teplotu po celou dobu bez slunka a deště.
Niky1

Hynku,zajímavé použití té PUR pěny,jen jsem se dívala,že tam nemáš ani jediný větrací otvor.Myslím,že větrání jen v klapce nebude stačit,i když máš čmelín v boudě. ;)Zvláště pokud by jsi ubytoval čmeláka zemního nebo i lučního,ti odpaří hodně vlhkosti.
HYNEKHYNEK

Niky, je samozřejmé, že mám věrací otvor na zádi, ta která není vidět. Rozměr je 3x4 cm opatřený sítkou s klapkou.
Niky1

Hynku,já ale myslela větrací otvor se síťkou kromě otvoru s klapkou.Jako je na obrázku co přikládám.
5479.jpg
(26.91 KiB) Zatím ještě nestaženo
Odpovědět