Ahojte všichni
dnes som to nevydržal a po práci som sa šiel projít do parku
Pravdepodobne sa mi podarilo vyfotit vzácnejšiu královnu /bombus haematurus/..
okrem nej ešte asi 5x zemní, 2x luční a 1x skalní /všetky královny sa pásli - žádna ešte nehledá u nás/..
..je malá šanca na odchyt tejto královny ale pokusím sa o to a v následujúcich dnech sa tam po nej podívam
Chov čmeláků v roce 2018
Děkuji za informace.
Nevím, fotografie byly špatné. Nejsem si jistý jestli šlo o pačmeláky.Tvarem byly hodně podobné čmelákům.
Mám vstupy do čmelínů ve zdi stodoly, na kterou svítí slunce. Tito tvorové se chovali typicky pro čmeláky. Kontrolovali každou škvíru mezi cihlami.Stejně tak hledají otvor čmeláci. Také mne překvapilo, že tu jsou a navíc hned tři ve stejnou dobu.
Je to jedno, čmelíny jsou ještě prázdné a na pačmeláky je opravdu brzy. Jerry
Nevím, fotografie byly špatné. Nejsem si jistý jestli šlo o pačmeláky.Tvarem byly hodně podobné čmelákům.
Mám vstupy do čmelínů ve zdi stodoly, na kterou svítí slunce. Tito tvorové se chovali typicky pro čmeláky. Kontrolovali každou škvíru mezi cihlami.Stejně tak hledají otvor čmeláci. Také mne překvapilo, že tu jsou a navíc hned tři ve stejnou dobu.
Je to jedno, čmelíny jsou ještě prázdné a na pačmeláky je opravdu brzy. Jerry
eljerry to co jsi chytil je drvodělka fialová, lítá mě už druhý rok na zahradě, chová se jako čmelák, ale vrtá si komůrky ve starém dřevě a dostala se k nám ze středomoří. Když na ni zasvítí sluníčko nádherně svítí do fialova. U nás už začínají, na zahradě dva zemní a jeden šedý co je hrozně divoký a vydává vyšší ton, neumím poznávat.