Chov čmeláků v roce 2018
-
- TOP člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak přátelé, už to začlo! Dnes po poledni začly hledat královny lučních a zemních. V jeden okamžik jsem si mohl vybrat ze čtyř zemních kterou chytit. Takže dnešní souhrn: 2x pokus s luční, jedna vypadala slibně. Dále 4x pokus se zemními. Jedna prokazatelně usazena, vrací se. Další vydala slibně. Navíc od včerejška registruji pohyb ve čmelíně, kde loni bylo hnízdo zemních. Letos jsem tam nic nedával. Musím se s těmi zemními krotit, aby se dostalo i na další druhy. No, na úvod celkem dobrý...
Pokračovanie.]
- Přílohy
-
- 180404_065559_17.jpeg
- (254.99 KiB) Zatím ještě nestaženo
U nás začali létat od včerejška a dnes luční a zemní už vyhledávaly hnízdiště.Dokonce se mi podařilo chytit zemní,ale nějak nemohla najít otvor
a po třetím pokusu asi v intervalu hodiny jsem si ji vyplašila.Pochybuji,že by to ještě zítra zkusila. No ještě,že to nebyl zahradní nebo skalní.
a po třetím pokusu asi v intervalu hodiny jsem si ji vyplašila.Pochybuji,že by to ještě zítra zkusila. No ještě,že to nebyl zahradní nebo skalní.
Gratuluju Honzo - u nas zatim nic. Zahlednuty dalsi na kvetinach, ale zadna zatim nehleda.Honza79 píše: ↑stř 04. dub 2018 18:34:49Tak přátelé, už to začlo! Dnes po poledni začly hledat královny lučních a zemních. V jeden okamžik jsem si mohl vybrat ze čtyř zemních kterou chytit. Takže dnešní souhrn: 2x pokus s luční, jedna vypadala slibně. Dále 4x pokus se zemními. Jedna prokazatelně usazena, vrací se. Další vydala slibně. Navíc od včerejška registruji pohyb ve čmelíně, kde loni bylo hnízdo zemních. Letos jsem tam nic nedával. Musím se s těmi zemními krotit, aby se dostalo i na další druhy. No, na úvod celkem dobrý...
Porad resim zda nechat cmeliny na puvodnich mistech a cekat u nektereho na samoosazeni nebo je zkusit dat na jine misto. Babo rad...
Honza79 super, teším sa s Tebou. Ja som sa dnes pokúsil usadiť jednu zemnú, ale odletela bez záujmu. Druhá mi pri usadzovaní uletela, mojou nešikovnosť out. Ostatných asi päť len poletovali, takže sa nedali odchytiť. Zaujímavosť z dnešného dňa: na pivničnom okne zvnútra po sieťke proti hmyzu poletovala zemná. Vlani tam žiadne sieťky neboli, inštaloval som nové v januári. Jediné vysvetlenie je, že niekde v pivnici prezimovala. Cez celý dom sa tam asi nedostala. Tak som ju vypustil, nech vyskúša jarné kvietky a potom šup do čmelína.