Jinak Rapo dobře, že si se do toho vyčištění dal. Nakonec se to ukázalo jako nutné řešení.
Kaosi, paráda! Záchrana hnízda a čmeláci Ti ještě budou dělat radost.
Niky1 píše: ↑ned 01. črc 2018 11:37:08Honzo,tak to mě moc mrzí,to je na tom chovatelství stinná stránka a každou ztrátu těžko rozdýchávám.
![]()
Až je mi trapné přijít pro mně s radostnou zprávou po té tvé smutné.![]()
Nechápu to,jak se říká,že polní mají pozdní vývoj,tak od mé polní naposled z polních ubytované(18.4.)zrovna teď vyletěla krásná velká nová matka
,vůbec jsem to tak brzo nečekala.Původní matka byla také velká a i dělnice byly větší než v ostatních hnízdech.To jsem zvědavá dokdy toto hnízdo bude žít celkově.Jestli do podzimu nebo teď v červenci skončí.
![]()
Niky to vyčistenie som vedel že to úplne neskončilo ale kontrola minim. 2x za deň.Niky1 píše: ↑ned 01. črc 2018 13:04:18Rapo,to se dalo čekat,že nějaké budou schované pod hnízdem v buňkách,ale už jim nemůžou tolik uškodit jako kdybys nevyčistil.
Takže ty už máš všechny matky kromě těch dvou hnízd co jsou polní?Tak to je úspěch a můžeš si gratulovatTy polní se můžou ještě "zvetit" pokud tam nejsou žádní škůdci-hlavně antherophagus,který dokáže právě polním dost poničit hnízda
.