S dolehnutím si je potřeba pohrát - hlavní kotvení mám na horní hraně, ale o necelý mm mi nedoléhala, tak jsem musel dát ještě jeden chemoprénový pásek na horní hranu (je vidět jako nesouvislá žlutá "linka"), ten nedrží celou klapku,jen zajišťuje právě úplné dosednutí.
Jinak to není můj nápad, přišel s tím Ondra s Jakubem a někdo tady už to tak měl, dokonce snad chycené jen širokou páskou.
Vyměnit klapka pak nejde, jediná možnost je nefixovat ten pásek z uhelonu ke klapce lepením,ale jen tou bílou páskou, což by možná šlo pak vyměnit a nebo strhnout a udělat znovu..., osobně bych v tom případě ale asi vyměnil celou klapku jako celek.
Není to otestované zatím ne snad stran trvanlivosti, snadnosti otvírání, ale hlavně ve větru. Zkoušel jsem na ni jen foukat a čelně ji nadzvednu, což tu klasickou taky, ale tady to může být snazší, tak musím vyzkoušet jak dlouho/ zda ji vítr a jak silný zvládne nadzvednout...
Tedy pozor:
Je to určitě věc k testování a ne pro rutinní doporučení ... (testy by měl dělat i Ondra s Jakubem u svých (mají to podle sebe, ale princip stejný) a pak dáme dohromady zkušenosti. Ono jim to určitě život usnadní, ale aby je to neohrozilo....