Chov čmeláků v roce 2019
Zdar Pepane, tak si se už taky dočkal. Vidíš já na ni narazil v sobotu a ty dnes. Doufám, že úlek v práci ti už visí. Jak to budeš řešit o víkendech? Ta tvoje královna byla fakt otužilá, u nás odpoledne dokonce sněžilo a teplota šla k 0 st.C
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý večer. Myslím,že hledala spíš něco k snědku. No ,počasí bylo spíš aprílové, chvílemi tady také padaly sněhové krupky.
Dnes jsem měl hodně práce, tak jsem stačil přidělat jen otvírání klapky a držáky na střechu.(to už jsem si připravil doma).
Budu ho mít u země tak nabiji dva kolíky do země a zboku ho k něm přišroubuji.Takový vítr jak byl večer by mi ho odnesl !
Doma jsou "šprajclé" a kryté pod tůjemi,tam to s ně mi nehnulo. Jak to budu řešit v sobotu a neděli to nevím.Musím je naučit zvedat klapku přes
týden.A nebo zaškolit vrátné, ti budou chodit kolem . Důležité bude nějaké vůbec usadit... .
Tak zatím...
Dnes jsem měl hodně práce, tak jsem stačil přidělat jen otvírání klapky a držáky na střechu.(to už jsem si připravil doma).
Budu ho mít u země tak nabiji dva kolíky do země a zboku ho k něm přišroubuji.Takový vítr jak byl večer by mi ho odnesl !
Doma jsou "šprajclé" a kryté pod tůjemi,tam to s ně mi nehnulo. Jak to budu řešit v sobotu a neděli to nevím.Musím je naučit zvedat klapku přes
týden.A nebo zaškolit vrátné, ti budou chodit kolem . Důležité bude nějaké vůbec usadit... .
Tak zatím...
-
- TOP člen
- Kontaktovat uživatele:
Fero, to je paráda. Měl jsi krásnou sezónu, v každém úlu ještě k tomu jiný druh. Jak jsi spokojený s úly a s tou předsíňkou? Předlohou byl zřejmě německý typ čmelínu....fero píše: ↑ned 10. bře 2019 17:07:14Zdravím všechny.Pro ukrácení dlouhé chvíle a taky pochlubením se ,jeden odkaz.
https://www.youtube.com/watch?v=fuFTS_mPj90
Pro pana Petra Dobrého :"Klapky fungují perfektně již čtyři roky"!
Zdravím všechny, co se těší na čmeláčí jaro. Minulý týden proběhla první setkání s královnami. V pátek se nám jedna zemní opakovaně cpala do vchodových dveří (asi cítila teplo), v sobotu se v tom větru snažila nakrmit na těch pár kvítcích, co v trávě kvetou. Dnes ráno bylo na nule (Brdy), tak snad ještě pár dní počkají někde pod zemí. V sobotu mne napadlo ji odchytit (ale nestihla jsem to) a dát jí do čmelínu víčko s cukerným roztokem. Nebo by to byla hloupost?
Ola
Ola
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny! Olo ,to nevím co by dělala ,jestli by vůbec ten cukerný roztok našla.Třeba vyzkoušet. Myslím ,že by se jí nic nestalo, má možnost hned odletět. Hlavně jsem chtěl všem říct,že dneska v práci druhá zemní a ta evidentně hledala .
Nejvyší čas dokončit úlek...
Nejvyší čas dokončit úlek...
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý večer všem. Tak se mi dnes podařilo dokončit ten úlek v práci. Tak vkládám několik fotek, jak jsem slíbil.Umístění není hezké pro oko,
i když jsou tady pěkná místa. Musel jsem brát zřetel na to ,že se na mne může dívat až pět kamer,pak na letní vedra a abych ho měl pod dohledem...
Zde loňský Lintran,horní rámeček s dvojitou síťkou,držáky do země a filc pro uteplení.
Zde výmaz vnitřku bahýnkem....
Výplň Lintranem
Přišroubovaný rámeček.
Uteplení filcem.
forensic anthropologist education requirements
Komplet se střechou.
forensic salary range
A ještě detail česna s klapkou.
To je vše, mějte se všichni pěkně.
i když jsou tady pěkná místa. Musel jsem brát zřetel na to ,že se na mne může dívat až pět kamer,pak na letní vedra a abych ho měl pod dohledem...
Zde loňský Lintran,horní rámeček s dvojitou síťkou,držáky do země a filc pro uteplení.
Zde výmaz vnitřku bahýnkem....
Výplň Lintranem
Přišroubovaný rámeček.
Uteplení filcem.
forensic anthropologist education requirements
Komplet se střechou.
forensic salary range
A ještě detail česna s klapkou.
To je vše, mějte se všichni pěkně.
Pepane, tak jsi to stihl. Určitě se jim bude v tom skladě líbit. Mám dotaz. Jak chodí to ochranné plexi na klapce v těch hřebíkách? Nedrhne to? A ještě by mě zajímalo, jak máš zaaretovanou tu špulku s tou nití, co drží tu klapku otevřenou? Držím palce, ať máš co nejdříve nové nájemníky