Honzo dik fotky sú super ale ako hovoríš najlepšie je to skontrolovať na živo.Honza79 píše: ↑úte 21. dub 2020 8:48:38Není zač. Ještě přikládám pár fotek, jestli Ti to pomůže. Ale lepší je to vidět fakt na vlastní oči.
https://cmelacihonza79.rajce.idnes.cz/Zahradni_2020/
https://cmelacihonza79.rajce.idnes.cz/Humenni_2020/
Chov čmeláků v roce 2020
-
Hezky den.
Já zatím jeden cmelin zemní dal jsem klapku tak snad dobrý. Nechci ji tam lézt tak uvydim.
Druhý jsem dal snad 6 zemnich čekal 2 hodiny pak jsem to nevydržel a dal kamínek byl schozeny dal jsem ho znovu to bylo včera a dnes tam ještě je.Tady v třebani už lítají pacmelaci vše kvete ale cmelaci nikde.Myslite že už je konec?Asi cmelin schovám. Kéž bych měl štěstí u jednoho cmelinu dalo to spoustu času. Ať máte hodně cmelacich královen
Já zatím jeden cmelin zemní dal jsem klapku tak snad dobrý. Nechci ji tam lézt tak uvydim.
Druhý jsem dal snad 6 zemnich čekal 2 hodiny pak jsem to nevydržel a dal kamínek byl schozeny dal jsem ho znovu to bylo včera a dnes tam ještě je.Tady v třebani už lítají pacmelaci vše kvete ale cmelaci nikde.Myslite že už je konec?Asi cmelin schovám. Kéž bych měl štěstí u jednoho cmelinu dalo to spoustu času. Ať máte hodně cmelacich královen
Ahoj.Nic neskovavaj a nič ešte neskončilo.Musis byť trpezlivý.Ja som minulý rok usadzoval skalnu 25.5. takže času je dosť.jaramikulazadnitreba píše: ↑úte 21. dub 2020 15:47:37Hezky den.
-
- TOP člen
- Kontaktovat uživatele:
Povedlo se mi dnes nafotit humenní, takže jsem připravil album na srovnání se zahradním. Tak se můžete podívat. Rozdíly jsou minimální, obzvlášť na fotkách.
https://cmelacihonza79.rajce.idnes.cz/R ... _ruderatus
https://cmelacihonza79.rajce.idnes.cz/R ... _ruderatus
-
Ahoj.
Dik za povzbuzení budu zkoušet dal.dnes tu prolétl skalni krásnej ale to byl kalup.
Jinak nic samej pacmelak a to tu vše kvete.diky .Jarda
Dik za povzbuzení budu zkoušet dal.dnes tu prolétl skalni krásnej ale to byl kalup.
Jinak nic samej pacmelak a to tu vše kvete.diky .Jarda
Ahoj - update po par dnech.
Ze ctyr cmelinu mam 100% usazeny tri.
1 - Skalni
2 - Skalni
3 - Rolni (diky Jakube!)
u ctvrteho je to zapeklity pripad - chodi do nej v nepravidelnych intervalech navratilka(y) zemni a taky jsem zahledl skalni, nicmene ani jedna zatim nezustala pres noc, takze kdovi co bude dal.
Co me ale velmi potesilo je, ze krasna rokytova si udelala hnizdo v krovu meho domu ve fasade - vidam ji denne na angrestu pod domem, kde se ji moc libi a pak zaletava do hnizda (ma to jako takovy ritual). Doufam ze se ji podari odchovat matky, abych mel o co bojovat za rok
Jinak u me uz nehleda skoro nic - sem tam zbloudila zemni nebo skalni, ale tot vse.
Ze ctyr cmelinu mam 100% usazeny tri.
1 - Skalni
2 - Skalni
3 - Rolni (diky Jakube!)
u ctvrteho je to zapeklity pripad - chodi do nej v nepravidelnych intervalech navratilka(y) zemni a taky jsem zahledl skalni, nicmene ani jedna zatim nezustala pres noc, takze kdovi co bude dal.
Co me ale velmi potesilo je, ze krasna rokytova si udelala hnizdo v krovu meho domu ve fasade - vidam ji denne na angrestu pod domem, kde se ji moc libi a pak zaletava do hnizda (ma to jako takovy ritual). Doufam ze se ji podari odchovat matky, abych mel o co bojovat za rok
Jinak u me uz nehleda skoro nic - sem tam zbloudila zemni nebo skalni, ale tot vse.
Zdravim všetkých.Navratilka záhradná odmietla cmelin o 3 metre ďalej a o meter vyššie tak som ráno cmelin vykopal a zakopal na miesto pôvodného.Za 2 hodiny už bola v nom.Oplatilo sa.No konečne môžem porovnávať s mojou možno humennou.Za prvé je záhradná menšia.Este mám 2cmeliny voľné (pre lesnú a ak sa nevráti lúčna tak uvidím).Majte sa.