Ahoj,
Chtěl bych využít termobox jako úlek pro čmeláky.
Vnitřní rozměry tohoto boxu jsou ideální 27x27cm a na výšku 25. Stěna necelych 8cm. (Solidní předpoklady dobře izolace.
Dle vzoru místních bych box určitě omítl jak vnitřek tak vnějšek. A externí průchod či větrání by bylo z trubky HT včetně pachových pastí.
Co řeším je proč se horní odvětrání řeší ve čmelínech vždy v horních partiích na boční stěně. Proč tyto odvětrání nejsou vedeny přes strop? Horní víko?
Děkuji za info
Odvětrání ve stropě
Termobox je dobrý pro udržení teploty nějaké hmoty po krátkou dobu. Ale výstelka a zárodek hnízda moc hmotný není. Když jsem dělal testy úlů z 3 cm polystyrenu, tak uvnitř v podstatě teplota kopírovala vnější a dopadl hůř než 2 cm dřevěný miniúl. Polystyren má sice dobrou tepelnou izolaci, ale téměř nulovou tepelnou akumulaci.
Větrání přes strop obvykle nese nutnost nějak se vypořádat s dešťovou vodou, případně průsakem.
Větrání přes strop obvykle nese nutnost nějak se vypořádat s dešťovou vodou, případně průsakem.
Jakub - Mukařov (Praha Východ)
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, já větrání stropem používám. Otvory z boku používám pro lapače škůdců.
Viz. foto v galerii. Může tě to inspirovat , některé věci jsem přepracoval a v galérii není všechno,ale
koncept větrání stropem s rámečkem s dvojitou síťkou a uteplivkou z jara, zůstal stejný.
Tak zatím...
Viz. foto v galerii. Může tě to inspirovat , některé věci jsem přepracoval a v galérii není všechno,ale
koncept větrání stropem s rámečkem s dvojitou síťkou a uteplivkou z jara, zůstal stejný.
Tak zatím...