Ahoj Marku,kdybys nebyl tak daleko,klidně bys pro rolní mohl dojet,minimálně dvě mi hnízdí v mechu v louce a jedno je vyloženě na nebezpečném místě-i když jsem ho označil,aby to někdo nerozšlápnul.Další dvě rolní mám usazeny ve čmelínech.marek972 píše: ↑ned 01. kvě 2022 18:18:07Ahoj vsichni,
sezona se zatim vyviji moc pekne - u me se roztrhl pytel s hledajicimi matkami (Niky ty by jsi byla u me nadsena), ale uz nemam kam usazovat
Stav nyni: 3x Rokytova (z toho jedna jiz s delnicemi) a 4x Skalni. rad bych jeste Rolni, ale ty bohuzel zadne u nas nevidim.
Nechce nekdo vymenit hnizdo?
At se dari!
Ahoj Pavle,předloni jsem měl skalní silné hnízdo a i když mám zahradu obrovskou,pastvy bylo dost,dělnice startovly do výšky a letěly pryč,daleko.Neboj,čmeláci hranice zahrad neřešíPavels píše: ↑ned 01. kvě 2022 18:47:26Ahojte všichni,
tak jak jsem bědoval jak jsem loni dopadl, tak jsem si tentokrát počkal až to bude jisté. Tak mám vracející 4x skalní se skoro zavřenýma klapkami a jednu zemní se zavřenou klapkou. když mi dnes lítaly dvě hledačky Rokytky, tak mi bylo líto, že nemám více úlků. Mám zahradu 1500 m2 a tak nevím jestli by se další uživily.
Zdravím
Dag píše: ↑ned 01. kvě 2022 19:32:27Také bych se mohla radovat. Všechny 3 úlky obsazené. Bohužel do jednoho úlku lítají obě matky - Rokytka a Skalní. Než jsem odjela z chalupy, ještě se uvnitř nepotkaly, ale je to na spadnutí. Zkusila jsem zavřít klapku, že to třeba jednu odradí, ale poradily si s tím obě hned.Ve středu se vracím, tak asi už bude rozhodnuto. Je mi to fakt líto.
![]()