Ales tou skalní je to nepříjemné.Když vyletěla,tak jim určitě z nedostatku dělnic chybí pyl a nektar.Záleží proč těch dělnic ubylo.Pokud to bylo kvůli sršňům a ti jsou pryč,tak by se mohli vzpamatovat.
Julio,ale se ti zadařilo hned dvakrát.
Tak u mě je frekvence tak 1 - 3 dělnice za hodinu. A to je bída. Bylo jich více. Matku jsem dnes neviděl. Že by na ně cíleně chodily sršně, o tom nevím. Možná někde nějaký kontakt s postřiky.Niky1 píše: čtv 15. čer 2017 16:32:54 Ales tou skalní je to nepříjemné.Když vyletěla,tak jim určitě z nedostatku dělnic chybí pyl a nektar.Záleží proč těch dělnic ubylo.Pokud to bylo kvůli sršňům a ti jsou pryč,tak by se mohli vzpamatovat.Mě dělnice skalní,které vyletěly 31.5. také nijak moc nelétají,asi tak 7 až 8x za půl hodiny.
![]()
Ano, dělničky se mohly nějak poztrácet. Zatím to nechám na přírodě. Jedu do práce, kontrolu už nestihnu....Niky1 píše: čtv 15. čer 2017 20:20:37 Honzo,já nemyslela že by na ně sršni šli cíleně,ale že mohly mít smůlu a ze začátku vývoje je každá dělnice velmi důležitá pro zdárný vývoj hnízda.Budeš večer kontrolovat jestli je matka uvnitř nebo to necháš na přírodě?
Kavco, to bude čerstvě vylíhnutý jedinec. Není ještě pořádně zbarven. Taky se mu ven na výlet moc nechtělo...kavcaa píše: pát 16. čer 2017 18:25:47 Ježíš lidi, co já to tam mám za šedivce?..Nikde na obrázku není, že by sameček měl místo žlutýho pruhu šedivý..neříkejte mi, že tam mám pačmeláka!Ale to nevypadá..je stejná jako ostatní jen je šedivá...![]()