Chov čmeláků v roce 2019
-
- Nový člen
Ahoj všem. Já jsem letos zaznamenala větší výskyt různých pačmeláků. Vybarvení nikdy úplně neodpovídalo obrázkům ( www.bombus). Pro mě jsou směrodatná hnědá křídla a hodně hluboké bzučení při pomalém létání nad zemí.
Skalní usazené jako druhá generace nevydržely, po několika dnech se už neobjevily.
Moje tři skalní hnízda prosperují zatím dobře. Zemní na divoko taky. Luční ubývají.
Teď chodím po zahradě a hledám místo, kde bych ještě vysázela stachys- čistec- zaječí ouško, protože je celý den hojně obsypán čmeláky hlavně zemními a lesními. To je prostě nádherný pohled, sedím u nich a nemůžu se nabažit.
Zatím se mějte Jarka
Skalní usazené jako druhá generace nevydržely, po několika dnech se už neobjevily.
Moje tři skalní hnízda prosperují zatím dobře. Zemní na divoko taky. Luční ubývají.
Teď chodím po zahradě a hledám místo, kde bych ještě vysázela stachys- čistec- zaječí ouško, protože je celý den hojně obsypán čmeláky hlavně zemními a lesními. To je prostě nádherný pohled, sedím u nich a nemůžu se nabažit.
Zatím se mějte Jarka
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, zřejmě fakt stará královna. Přes noc jsem jí měl v krabičce a jak jsem přišel dnes z práce tak jsem jí dal cucnout Apifondu
(včera nechtěla) a dal jsem jí na česno a otevřel klapku. Ještě si to rozmyslela se smrtí a pomalu zalezla přes kordon hlídaček dovnitř.
Uvidím večer co bude...
Díky všem za postřehy.
(včera nechtěla) a dal jsem jí na česno a otevřel klapku. Ještě si to rozmyslela se smrtí a pomalu zalezla přes kordon hlídaček dovnitř.
Uvidím večer co bude...
Díky všem za postřehy.
Tady je to krásně vidět rozdíl mezi čmelákem zemním a pačmeláky. http://www.bombus.cz/barvy1_cs.html
- Pepan
- Velmi aktivní člen
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý večer . Tak to byla jen "labutí píseň", k večeru jsem jí našel mrtvou těsně u čmelína. Mám ji doma.Připadá mi,že je to trochu brzi ?
Teď nastane v hnízdu pomalu anarchie...
Blanko, co šrůcha , jak ti kvete ? Mi hodně, ale žádný hmyz na ní není.
Teď nastane v hnízdu pomalu anarchie...
Blanko, co šrůcha , jak ti kvete ? Mi hodně, ale žádný hmyz na ní není.