Honza79 píše: ↑sob 20. kvě 2017 17:56:06
Co mě ale zaujalo, byla barva pylových rousků. V průběhu léta rousky byly tmavě cihlově oranžové, místy až skoro do černé. Např. U zahradních ty rousky byly vždy žluté, maximálně jen malé rozdíly v odstínu.
Moje zemní už pár dní nosí temně oranžové rousky.Taky jsem přemýšlela,odkud to nosí.Ale nevím.
Dneska po 26 dnech první dělničky skalní.A mamina nesla taky červenooranžové rousky.
Blani ta klapka ve stropu je super!
Pepane já se taky pokoušela něco nafotit,ale nedařilo se mi.Dneska jsem natočila u všech úlků krátká videa.
Jinak, přes víkend jsem opět odchytla pačmeláka panenského /motal se kolem skalní/ a u lučních jsem vyplašila nějaký menší druh, byl pod klapkou, ale bál se pod ní vlézt.Mám pořád trochu pootevříno.Mělo to bílý zadek a velké asi jako matka lučních.Každopádně bílej zadek, tam neměl co dělat, tak jsem ho odehnala.Taky se tu potulovalo pár hledacích zemních .Provedla jsem cca 3 pokusy,ale bylo to o ničem.Osobně si myslím, že to jsou matky,které přišly o hnízdo.Všude kolem od půlky týdne sekali jezeďáci louky.Takže některé určitě měly hnízda poškozená těžkou technikou.