Chov čmeláků v roce 2018

Volná diskuse o chovu a životě čmeláků.
Odpovědět
Rapo
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen

Čauko.Tak u nás cmeliacia smršť . Min 20 kúskov na záhrade + na lukach nadomnou hafo (nadhera).Jedna evidentne hľadala a motala sa okolo cmelinov už viackrat .Pred cca týždňom som nejaké videl tak je možné že už fungujú.Caute.
PS. Videne cmeliaky; zemny,hajovy a lucmy.
marek972
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen

Ahoj vsichni,

po delsi dobe jsem otevrel diskuzi a nestacim koukat jak jste vsichni vybaveni pro novou sezonu! Ja diky zaneprazdneni pres zimu jsem se nedostal k zadnemu planovanemu vylepseni a musim se spolehnout jen na to co mam. Dnes jsem se synem dopripravil cmeliny a rozmistil na standardni mista :)

Obrázek

U nas (Kladensko) zatim neni videt jedinny cmelak, objevily se v patek prvni vcely a videl i motyla, ale to je vse-doufam ze ty nadchazejici teple dny to nastartuji...

Drzim palce vsem! :)
Marek
Pert

Ahoj,
čistíte nějak husí krky přes sezonu? u nás zatím nic dnes je tu na sluníčku 24 C, ale ani čmelák.
Pepan
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Ahoj . Já až po sezoně kusem drátu a na konci hadr.Drát mám kolem hadru tak aby nezadrhával v krku.V sezoně mi krk zatím neucpali,ale dalo by se,jen by jsi musel u vchodu ještě dát ucpávku kolem drátu,aby na tebe hned nemohli.Vyšťourat, vytáhnout a rychle pryč! :D
Včera u mně byla jedna Luční přímo na zahradě,možná moje odchovankyně ? Je to fakt krásný čmelák.Škoda že tak rychle vyhnízdí.
Pert

loni my zacpaly pomalu celí krk ani nevím jak tam mohly prolézat, doufám že nebil krk dlouhý.to se máš že už začínají létat. :)
Honza79
TOP člen
TOP člen
Kontaktovat uživatele:

Tak u nás v Posázaví už to pomalu začíná. Měl jsem dnes možnost chytit dvě hledající zemní královny, ale obě mi nakonec ulétly. :( Tak snad zítra.
eljerry

Ahoj všichni tu. Zdravím z Moravy, u nás už také začali létat. Dnes jsem chytil jednu zemní, ale při zavádění do klapky mi ulétla. Asi nebyla ta pravá.
Než jsem vyrazill na louku, viděl jsem trojici čmeláků s černými křídly. Podle informací z tohoto fóra jde asi o pačmeláky. Literatura sice tvrdí, že přicházejí až později. Pokusím se dát foto, je to přes sklenici. Dva jsem chytil.
DSCN4571 (800x600).jpg
(253.14 KiB) Zatím ještě nestaženo
DSCN4570 (800x600).jpg
(245.99 KiB) Zatím ještě nestaženo
DSCN4565 (800x600).jpg
(257.17 KiB) Zatím ještě nestaženo
Mějte se a držím všem palce, já mám letos klid, nemusel jsem chystat čmelíny.
Loni jsem utřel nos, ale zase jsem již dlouho připravený. Jen jsem provedl kontrolu a trošku čištění vstupu.
Jerry :D
Tomáš
Stálý člen
Stálý člen

Zajímavý úlovek v tuto dobu. ;)
Honza79
TOP člen
TOP člen
Kontaktovat uživatele:

eljerry píše:
úte 03. dub 2018 18:20:23
viděl jsem trojici čmeláků s černými křídly. Podle informací z tohoto fóra jde asi o pačmeláky.
To vypadá na nějakou pelonosku, černá forma. :?:
Janek92
Nový člen
Nový člen

eljerry píše:
úte 03. dub 2018 18:20:23
Ahoj všichni tu. Zdravím z Moravy, u nás už také začali létat. Dnes jsem chytil jednu zemní, ale při zavádění do klapky mi ulétla. Asi nebyla ta pravá.
Než jsem vyrazill na louku, viděl jsem trojici čmeláků s černými křídly. Podle informací z tohoto fóra jde asi o pačmeláky. Literatura sice tvrdí, že přicházejí až později. Pokusím se dát foto, je to přes sklenici. Dva jsem chytil.DSCN4571 (800x600).jpgDSCN4570 (800x600).jpgDSCN4565

Mějte se a držím všem palce, já mám letos klid, nemusel jsem chystat čmelíny.
Loni jsem utřel nos, ale zase jsem již dlouho připravený. Jen jsem provedl kontrolu a trošku čištění vstupu.
Jerry :D
Ahoj ejlerry, rozhodne se nejedná o pačmeláky, ty ešte bezpečne spia v tuto dobu ;) nepamatám sa na název, ale Niky bude vedieť jak se tento hmyz vola :)
Odpovědět