Mě až do včerejška pořád obtěžovali luční tu skalní a první zemní,té tam navíc pořád lezli i zemní.
Skalní jestli výjimečně přiletěla,tak se uvnitř zdržela 3 minutky a věčnost pryč.Přitom ty další dvě zemní začaly stabilně nosit pyl.Včera večer až byla tma mi to nedalo a podívala jsem se těm dvěma dovnitř,ani jedna tam nebyla.Fakt mi bylo do pláče hlavně kvůli té jediné skalní.
Ráno jsem se vydala na hledání,ale byly tam jen dvě zemní.Přijela jsem domů a kolem úlků létali další navrátilci skalních,dovnitř však nevlezli.Podařilo se mi dvě odchytit a dát do úlků po skalních.Pak přiletěly další dvě a jedna z nich si zamířila tam kde byla ubytovaná ta první skalní.Teď nevím jestli to byla další z navrátilců nebo ta první jen čekala na vhodnou dobu pro skutečné založení hnízda,protože pozdě odpoledne už začala nosit koule pylu(kolem rozkvetly včera nějaké ovocné stromy a u moji jedné třešně prvních několik květů
velmi brzy).
Z těch dalších se první dvě vrátily,musela jsem jim trošinku pomoct,odletěly pak s pomalým prohlížením vchodu,přesto se nevrátily nebo zase měly problém vchod najít?
Ale ta třetí se vrátila a začala létat tam i zpět celé odpoledne.
Hurááá
Marku,tak doufám že se i u tebe už co nevidět skalní navrátilci objeví.
A co ty Blanko,u tebe se už objevili?
Honzo,ty se máš s těmi zahradními.
Mě se na zahradě hledající objevil,ale při vyhledávací rychlosti a neustálém měnění směru u zahradních nemám šanci.Ale ještě to nevzdávám.
Rokytového se mi dnes bez problémů podařilo odchytit,bohužel se mu úlek nelíbil.