U nás krásně včera dopoledne pršelo

Tak to je super!
Díky za reakci Karle. Také si myslím, že vajíčka zavíječ nakladl ke klapce. Proto je potřeba dodržovat důkladnou očistu klapky, nejlépe každý den otírat haříkem nebo ubrouskem. A to jak vlastní klapku, dřevěné těleso i plastové boky.Karel píše: ↑čtv 09. srp 2018 19:27:11Ahoj Honzo dospělce jsem tam nenašel a řekl bych že ta pavučina byla blízko klapky takže asi nakladl ke klapce a housenky se živily odpadem, odpovídá to i malému počtu teď přesně z hlavy nevím, ale v trubce byly tuším 4-5 a jedna dolezla do hnízda, ale nebyla tam v pavučině, myslím spíš už tam lezla na kuklení neboť to byl už macek.
Kdyby prolezl motýl snažil by se určitě dostat až do hnízda, možná ho zastavily dělnice, ale spíš by tam seděla a zkoušela dál a buďto by ji zabily nebo by se dostala do hnízda. A motýl tam nebyl ani jeho zbytky.
K chodbě měl jsem strach ze skalního, byl ale letos v nejdelší trubce - 1,3m + kousek do úlku, tam už ale chodbu nedělám. No a nevadilo mu to. Stejně tak rolní... Zahradní nevím toho se mi nepovedlo usadit, ale přišlo mi že u zahradního už dávám druhou hledací vlnu. Chtěl jsem primárně totiž toho skalního neboť ten je u nás na tom početně nejhůře a navíc jeho matky hledají jako poslední.... U skalních je jen problém, že to jsou největší prasáci, takže ty 3cm průměru na ně bylo akorát, aby to zadělali a neucpali úplně + tu trubku budu inovovat, neboť skalní mi tam za deště udělali dno blátíčka... Prototyp nové trubky už mám hotový, ale nestíhám dát. Tak on je pár měsíců čas
Rokytový u nás není je tu moc sucho (nejen letos) Ondra mi sice nabízel úlek co dal pak Kaosovi, já ho ale nechtěl protože by to tu byla geneticky omezená populace vázaná v podstatě jen na úl a to nemá význam, stejně by nakonec vymyzel na genet deformaci.