Chov čmeláků v roce 2019

Volná diskuse o chovu a životě čmeláků.
Odpovědět
Pepan
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Zdravím všechny přátelé ! Moje zkušenost z loňska je ,že byli na mne "hodní ".Seděl jsem na lavičce asi metr od nich a pozoroval je a nic.
Je ovšem fakt, že jsem tam nemával rukama jak na 1.Máje. Při sečení trávy také nic, ale to jsem jenom rychle projel kolem, žádné zdržování a druhý pokos šel až za nějakou dobu tak je to nerajcovalo.U včel jsem si to nemohl dovolit ! :)
Bude ale důležité nějaké usadit :lol: . Závěs máš udělaný pěkně.
Tak zatím...
Pepan
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Jo Kaosi, ještě jsem se chtěl zeptat, hned vedle to je tvůj les ? Máš kolem asi pěknou krajinu ?
kaos
TOP člen
TOP člen

No les je prý Lucemburků, je v celkem dobrém stavu, je tam sem tam i něco jiného než smrky. Jinak okolí je velice pěkné, i pro čmeláky dobrá krajina. My máme štěstí, že jsme na okraji hned u lesa. Rokytové bych rád usadil ale loni jsem žádného nechytil. Nějací čmeláci hledali ve staré terase, v místech kde chci pověsit úly. Loni jsem tam navíc nechal vylétat matky rokytových od Ondřeje, takže spoléhám i na to, že se některá vrátí.
Jakub - Mukařov (Praha Východ)
kaos
TOP člen
TOP člen

Klapka s uhelonovým závěsem - test

https://youtu.be/IK96G9sIhYU
Jakub - Mukařov (Praha Východ)
Niky1
TOP člen
TOP člen

Kaosi,klapka vypadá moc dobře. :D
Pepan
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Dnes to u nás vypadá jako kdyby to mělo vypuknout už zítra :D ...
Kaosi pěkně ti to klape ta klapka...
Niky1
TOP člen
TOP člen

U nás přesně tak :D .Viděla jsem první včelu hledat v trávníku,bohužel nic nekvete jen dva vřesovce,ale jinde než kde hledala. ;)
Na podzim jsem si koupila keřík zimolezu vonného,ale kdoví jestli ukáže nějaký květ už letos.Jsem na něho moc zvědavá,mohla by to být skvělá pastva pro první zvědavce v březnu. :)
Blanka
Aktivní člen
Aktivní člen

Nevím, co se děje pročítala jsem si loňský rok a nejdou mi zobrazit fotky přes postimag. Hlavně vychytávky od Pepana. Nevím co dělám blbě. Pomoc.
Niky1
TOP člen
TOP člen

Blanko,dívala jsem se na minulý rok a i tam se mi fotky z postimag normálně zobrazují.Nemáš možnost zkontrolovat z jiného pc nebo telefonu?
Třeba nějaká chyba v nastavení pc. :?:
Blanka
Aktivní člen
Aktivní člen

Určitě je chyba u mě. Včera u nás bylo plno včelek a nic nekvetlo. Už dva dny intenzivně pracuju na Čmelínech. V březnu přijde na řadu zahrada. Všechno jsem přikryla vrstvou listí a teď to budu zase odnášet, už se mi celá rodina směje a kdyby jen rodina. Taky Vás mají lidi za blázna, když řeknete, že chováte čmeláky. Já už ty zabedněnce nedávám. Otázka proč se o ně staráš, když to nedává ani med, mě přivádí k zuřivosti.
Odpovědět