Zdravím všechny přátelé ! Moje zkušenost z loňska je ,že byli na mne "hodní ".Seděl jsem na lavičce asi metr od nich a pozoroval je a nic.
Je ovšem fakt, že jsem tam nemával rukama jak na 1.Máje. Při sečení trávy také nic, ale to jsem jenom rychle projel kolem, žádné zdržování a druhý pokos šel až za nějakou dobu tak je to nerajcovalo.U včel jsem si to nemohl dovolit !
Bude ale důležité nějaké usadit . Závěs máš udělaný pěkně.
Tak zatím...
Chov čmeláků v roce 2019
No les je prý Lucemburků, je v celkem dobrém stavu, je tam sem tam i něco jiného než smrky. Jinak okolí je velice pěkné, i pro čmeláky dobrá krajina. My máme štěstí, že jsme na okraji hned u lesa. Rokytové bych rád usadil ale loni jsem žádného nechytil. Nějací čmeláci hledali ve staré terase, v místech kde chci pověsit úly. Loni jsem tam navíc nechal vylétat matky rokytových od Ondřeje, takže spoléhám i na to, že se některá vrátí.
Jakub - Mukařov (Praha Východ)
Jakub - Mukařov (Praha Východ)
U nás přesně tak .Viděla jsem první včelu hledat v trávníku,bohužel nic nekvete jen dva vřesovce,ale jinde než kde hledala.
Na podzim jsem si koupila keřík zimolezu vonného,ale kdoví jestli ukáže nějaký květ už letos.Jsem na něho moc zvědavá,mohla by to být skvělá pastva pro první zvědavce v březnu.
Na podzim jsem si koupila keřík zimolezu vonného,ale kdoví jestli ukáže nějaký květ už letos.Jsem na něho moc zvědavá,mohla by to být skvělá pastva pro první zvědavce v březnu.
Určitě je chyba u mě. Včera u nás bylo plno včelek a nic nekvetlo. Už dva dny intenzivně pracuju na Čmelínech. V březnu přijde na řadu zahrada. Všechno jsem přikryla vrstvou listí a teď to budu zase odnášet, už se mi celá rodina směje a kdyby jen rodina. Taky Vás mají lidi za blázna, když řeknete, že chováte čmeláky. Já už ty zabedněnce nedávám. Otázka proč se o ně staráš, když to nedává ani med, mě přivádí k zuřivosti.