Tak to je dá se říct přesně jak u mne...to je ale letos doba,než se vydrkotají ty holky mrňavé co Niky?To bude asi tím chladnem střídavým...podle toho bych se měl koncem týdne dočkat těch lesních...jestli tu
mamču něco malého do té doby nesežere...
Tak to je dá se říct přesně jak u mne...to je ale letos doba,než se vydrkotají ty holky mrňavé co Niky?To bude asi tím chladnem střídavým...podle toho bych se měl koncem týdne dočkat těch lesních...jestli tu
Nojo Niky,ale naporuč jim,aby to té doby hnízda nehledaly...mně se podařilo chytit jen 3-první se hned usídlila,druhá zamrzla-takže po půlhodině jsem ji pustil a třetí vypadala taky že zamrzla,ale po otevření vyletěla v ten moment česnem-udělala pamatováka,ale zpátky už jsem ji tam nenalákal...
Ahoj Honzo, gratuluji k úspěšnému přestěhování lučních a držím pěšti, ať to vyjde s tou rolní.
Ahoj Irisko, díky moc. Já osobně bych ještě nevětral. Navíc moji zemní zatím ani potřebu větrat nevykazují. Je otázka, proč větrají. Z přebytku tepla to asi momentálně nebude. Zřejmě opravdu nějaká regulace vlhkosti nebo množství oxidu uhličítého. Můžeš zkusit jim přes den na chvíli to větrání otevřít a sledovat, jak budou reagovat. Na noc bych to určitě nechal ještě zavřené. Přítomnost tzv. Gödartova trubače je spíše taková myšlenka, která nebyla nikdy prokazatelně podložena. Nicměně to neznamená, že by na tom nemohl být kus pravdy.Iriska píše: ↑ned 12. kvě 2019 20:05:19Ahoj Honzo, gratuluji k úspěšnému přestěhování lučních a držím pěšti, ať to vyjde s tou rolní.
Naše Bobina (č. zemní) už má dělnic požehnaně, lítají jedna za druhou. Poraďte, jestli už přes den větrat čmelín, když je ještě taková zima anebo ho nechávat pořád zavřený. Nahlídla jsem dovnitř střechou, jestli nemají ucpaný vstup do husího krku a už tam mají pěkný smrádek. Večer před zavíráním úlu špuntem je slyšet jakoby výstražné pištivé bzučení. Četla jsem, že určitá dělnice, tzv. Gödartův trubač, vydává nepřetržitý zvuk v případě silného prosycení hnízda vodními parami a oxidem uhličitým, nashromážděným během noci. Tak nevím. Mějte se, I.