Jarko ,už jsem hodně krát pozoroval jak se královna vrací a už svítí pouliční lampy...
Zdendo u úlku, který nám věnoval náš kamarád tady z fora,aby jsme ho otestovali tak zatím
čtyřikrát vytuhnutí na výstelce.Jeho upozornění a doporučení přišlo ve stejnou chvíli, kdy už jsem měl
v hlavě úpravu jak to udělat, aby se to nestávalo.V podstatě jsme se shodli.
Pro ostatní tady ,aby věděli: nechci a ani on ne, aby jsme byli nějací "extrabuřti".
Máme to jen otestovat a když se úlek osvědčí tak to tady dá k výrobě všem co budou mít zájem. Tak mi řekl...
Snad můžu prozradit, že to je čmelín "do země"

Moje v zemi jsem vytáhl a mám je jako nadzemní jak už jsem psal nedávno.. Přeci jenom tam bylo moc vlhko.(Všechny už usazené zemními

Ten nový tím trpět nebude a má zatím tu výhodu, že se dá otevřít za pár vteřin... oproti těm mým
betonovým, kde byla špatná možnost kontroly.
Dnes jsem si udělal tři redukce do vchodu pro rolní. Jsou asi podobné jaké si vyrobila Blanka.
Nedávno jsem sní o tom hovořil. Mám ještě v hlavě trochu jiné ale zatím vyzkouším ty to.
Plán je ,že redukci zasunu až po uhnízdění královny a kdy se už bude pravidelně vracet. Pak jen počkám, kdy vletí dovnitř a pak
vložím redukci. Ještě nevím jak ji tam přichytím aby se neposouvala uvnitř vletového otvoru,ale
možnosti je hodně.Díra redukce je 10mm. Stačí to pro rolní ?Tady viz. fotky.

Jinak se mi zkomplikovala situace a jsem v karanténě a jestli bude po testech vše OK
tak můžu vyrazit na odchyt do přírody až 28.dubna

Tak se zatím mějte pěkně.